1937: "Πόλεμος δεν θα γίνει ποτέ από την Γερμανία ή την Ιταλία"

"Κίνδυνος πολέμου ουδέποτε θα προέλθει από την Ρώμη ή το Βερολίνο". Την είδηση αυτή ανέφερε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, η "Εφημερίδα του Λαού" στην Ιταλία, που ήταν απόλυτα ελεγχόμενη από τον Μπενίτο Μουσολίνι! Κι αυτή η... απίστευτη τοποθέτηση έγινε με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού στρατιωτικών των Ναζί, στρατάρχου Φον Μπλόμπεργκ στην Ιταλία όπου συναντήθηκε με τον Μπενίτο Μουσολίνι, τον Ιούνιο του 1937.



Βρισκόμαστε στο 2020 και γνωρίζουμε καλά τι... ακολούθησε! Και όσο διαβάζουμε τέτοιες τοποθετήσεις τόσο μας πιάνει... ανατριχίλα. Ο διεθνής Τύπος προσπαθούσε να βρει θετικά στοιχεία ώστε να πιαστεί και να αποφύγει τον πόλεμο! Στην Ευρώπη μύριζε... μπαρούτι αλλά οι ηγέτες του φασισμού φρόντιζαν να καθησυχάζουν τον κόσμο.

Και όχι μόνο αυτό. Εμφανίζονταν και ως θεμελιωτές της ειρήνης.


Και ως προστάτες της Ευρώπης. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά οι εφημερίδες, με αφορμή την συνάντηση του Φον Μπλόμπεργκ με τον Μουσολίνι, η Γερμανία και η Ιταλία ήταν ενωμένες στη μάχη εναντίον του κομμουνισμού που απειλούσε την Ευρώπη.

"Το σημαντικότερο κοινό έργο της Γερμανίας και της Ιταλίας στρέφεται κατά των καταστρεπτικών δυνάμεων του κομμουνισμού. Το κέντρο αντιστάσεως του κομμουνισμού είναι η Ιταλία του Μουσολίνι και η Γερμανία του Χίτλερ" έγραφε η εφημερίδα "Ταχυδρόμος του Μιλάνου".

Από την άλλη η "Στάμπα" του Τορίνο υπέγραφε ότι "η παρουσία του Φον Μπλόμπεργκ στην Ρώμη, παρέσχε την ευκαιρία να συζητηθούν στρατιωτικά ζητήματα, τούτο όμως δεν σημαίνει ότι οι δυνάμεις των δύο χωρών θα στραφούν σε βάρος οποιουδήποτε ή ότι έχουν πολεμικές προθέσεις"

Ξέρουμε όλοι πόσο... αληθινά βγήκαν αυτά τα δημοσιεύματα

Ακολουθήστε μας στο Facebook




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά