Βασίλης Αυλωνίτης: Το μεγάλο ερωτικό του σκάνδαλο

Ήταν Νοέμβριος του 1931, μόλις τρεις μήνες μετά τη δολοφονική απόπειρα εναντίον του στο Θέατρο "Περοκέ" και ο Βασίλης Αυλωνίτης γίνεται ξανά πρωτοσέλιδο. Αυτή τη φορά για έναν τελείως διαφορετικό λόγο: Για ερωτικό σκάνδαλο που είχε ως αποτέλεσμα να αφήσει τη σύζυγό του και να φύγει στο Παρίσι με μια πλούσια χήρα που τον είχε ερωτευτεί τρελά!!!



Όπως θα διαβάσετε στο ρεπορτάζ της εποχής που είναι αναλυτικό και το δανειζόμαστε από την εφημερίδα του 1931, "Ελεύθερος Άνθρωπος", το σκάνδαλο άρχισε την ίδια ημέρα που ο δημοφιλής ηθοποιός (27 ετών τότε) δέχθηκε την επίθεση στο "Περοκέ". Όταν στο αστυνομικό τμήμα μια μαυροφορεμένη σικάτη κυρία, έσπευσε δίπλα του και του έκανε αέρα με την βεντάλια. Τότε δεν τη γνώριζε αλλά εκείνη το ίδιο βράδυ κιόλας τον οδήγησε (μέσω του σοφέρ της) σε ραντεβού στο Ζάππειο.

Πριν αρχίσουμε την περιγραφή ας δούμε το βασικό τίτλο του ρεπορτάζ


Ας παρουσιάσουμε όμως τα κεντρικά πρόσωπα της υπόθεσης, με την εισαγωγή που κάνει η εφημερίδα. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Αυλωνίτης ήταν τότε 27 ετών και η κυρία που τον ξεμυάλισε ήταν κατά 13 χρόνια μεγαλύτερή του. Και του χάρισε και όλη της την περιουσία...


Συνεχίζουμε... Όπως μπορείτε να διαβάσετε στο ρεπορτάζ, η Νίτσα Παπαδοπούλου βρισκόταν κάθε βράδυ στο "Περοκέ" και χειροκροτούσε με ενθουσιασμό τον Αυλωνίτη. Δεν είχε εκδηλωθεί φανερά όμως. Κάθε βράδυ ο Αυλωνίτης λάμβανε λουλούδια στο καμαρίνι του αλλά δεν τόλμησε να πει τίποτα στη σύζυγό του, Πόπη.


Η οποία Πόπη (μπαλαρίνα του θεάτρου, παρεμπιπτόντως), ήταν τρελά ερωτευμένη με το σύζυγό της. Η επιτυχία του είχε μεγαλώσει τη ζήλια της και δεν τον άφηνε να το κουνάει ρούπι... Η ανώνυμη θαυμάστρια συνέχιζε να στέλνει λουλούδια. Δεν θα παρέμενε ανώνυμη για πολύ.


Η ώρα της... αποκάλυψης πλησίαζε. Η κυρία με τα μαύρα, άρχισε να εκδηλώνει την προσοχή και τη φροντίδα της στο αστυνομικό τμήμα όπου βρέθηκε ο Αυλωνίτης μετά την επίθεση στο "Περοκέ"


Απ' εδώ και πέρα αρχίζει η ιστορία. Και μπορείτε να διαβάσετε πως η εύπορη κυρία, οδήγησε τον Αυλωνίτη (πάνω στον... πανικό και τη ζάλη του απ' όσα είχαν προηγηθεί) στο πρώτο τους ραντεβού.


Η Νίτσα είχε καταφέρει εκείνο που ήθελε. Οδήγησε τον Αυλωνίτη κοντά της, στο αυτοκίνητό της... Κι εδώ αρχίζει το σκάνδαλο. Ο ηθοποιός αρχίζει και... συνέρχεται και ρωτάει "ποια κυρία είναι τούτη που με θέλει;"



Το τέλος της πρώτης πράξης (όπως περιγράφει η εφημερίδα) μπορείτε να το φανταστείτε, αφού κατέβηκε το κουρτινάκι στο παράθυρο του αυτοκινήτου.

Η παράσταση στο "Περοκέ" τελειώνει αλλά ο Αυλωνίτης και άλλοι ηθοποιοί συνεχίζουν την "Κατεργάρα" στο "Τριανόν". Όμως η Πόπη έχει καταλάβει ότι ο σύζυγός της είναι ψυχρός απέναντί της... Κάτι δεν πήγαινε καλά.



 Ο δε Αυλωνίτης προσποιείται πάντα τον... αδιάθετο στη σύζυγό του αλλά η αλήθεια ήταν άλλη. Είχε ήδη συνάψει σχέση με την Νίτσα και το μυαλό του ήταν αλλού. Στην κυρία που κάθε μέρα τον χειροκροτούσε με ενθουσιασμό, καθισμένη στην ίδια θέση.


Ο Αυλωνίτης ζει τον έρωτά του. Και τη χλιδή. Λέει στη σύζυγό του τα βράδια ότι πάει να παίξει χαρτιά και το πρωί επιστρέφει μεθυσμένος με τα "κέρδη" στα χέρια. Όμως τα χρήματα δεν ήταν από τα χαρτιά, αλλά από τα χρήματα που του έδινε από την περιουσία της η Νίτσα... Το ζευγάρι οδηγείται  μαθηματικά προς το διαζύγιο.


Και κάπου εδώ φτάνουμε στον επίλογο. Με ένα γράμμα (που αναφέρεται ολόκληρο) ο δημοφιλής ηθοποιός ανακοινώνει στη σύζυγό του ότι φεύγει και της υπόσχεται... 100 χιλιάδες δραχμές ως αποζημίωση!!!




Πηγή: Εφημερίδα "Ελεύθερος Άνθρωπος" (Νοέμβριος 1931).

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά