Συγγνώμη, αλλά το Χαϊδάρι ΗΤΤΗΘΗΚΕ!

Ως Πολίτες Σε Δράση Χαϊδαρίου, υπό δύσκολες συνθήκες και σε γενικότερο κλίμα άρνησης και αμφισβήτησης κι έχοντας απέναντί μας σκληρούς μηχανισμούς (κάθε φύσεως) δώσαμε έναν έντιμο μα κυρίως πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα.





Το τελικό ποσοστό που προσεγγίζει το 7,5% δεν αποτελεί ήττα των Πολιτών Σε Δράση, αλλά μια γερή βάση (επαναλαμβάνω, αν αναλογιστούμε τις συνθήκες) ώστε να χτίσουμε κάτι δυνατό για την επόμενη εκλογική διαδικασία.

Αν κάποιος ηττήθηκε, αυτό είναι το Χαϊδάρι.

Κι αν κάποιος νίκησε και πρέπει να μας προβληματίσει όλους, είναι η αποχή!

Το (περίπου) 48% των πολιτών μας δεν προσήλθε στις κάλπες. Εξ αυτών ένα συντριπτικό ποσοστό προφανώς (διότι υπάρχουν και λόγοι ανωτέρας βίας που είναι απόλυτα σεβαστοί) αδιαφορεί για τα κοινά και δεν ασχολείται με τη διαδικασία.

Προσωπικά είμαι απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις καθώς θεωρώ ότι ο πολίτης οφείλει να συμμετέχει στα κοινά. Μόνο έτσι θα συμβάλλει στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και μόνο ως ενεργών και δρων θα ωθήσει σε μια καλύτερη και δίκαιη κοινωνία.

Μπορώ να τους δικαιολογήσω όλους.

Και ταυτόχρονα γι’ αυτό το ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΟ 48% της αποχής έχω κάθε λόγο να ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΩ ευθέως εκείνους που αποβλέπουν στον περιορισμό του ενδιαφέροντος και ταυτόχρονα στη διαμόρφωση ενός εκλογικού σώματος που σε συντριπτικό ποσοστό μοιάζει με «στρατό» παρά με σκεπτόμενους πολίτες.

Είναι εκείνοι που ΔΙΟΙΚΗΣΑΝ ως τώρα και είχαν ως αποκλειστικό σκοπό το ΕΓΩ και όχι το ΕΜΕΙΣ.

Είναι εκείνοι που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ δεν ενδιαφέρθηκαν (ούτε κι ενδιαφέρονται) για τον πολίτη του Χαϊδαρίου στον οποίο μοιράζουν καθρεπτάκια και χάντρες, δίκην πολιτιστικών θαυμάτων.

Είναι εκείνοι που ουδέποτε υπολόγισαν τα εργασιακά δικαιώματα και τα ισοπέδωσαν με τρόπο βάναυσο κι αλαζονικό.

Είναι, επίσης, εκείνοι που επιδίωξαν με «βιτρίνες» να παρουσιάσουν μια πόλη ανθρώπινη και φιλική, όταν και οι «τυφλοί» βλέπουν ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

Με αυτά και άλλα πολλά ώθησαν ένα μεγάλο ποσοστό στην ΑΠΑΞΙΩΣΗ κάθε συμμετοχικής διαδικασίας. Όμως τους προειδοποιούμε: ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ!!!

Ο μεγάλος μας στόχος ως ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ είναι να φέρουμε στις κάλπες, στις επόμενες εκλογές, αυτό το 48%.

Κι αυτό θα γίνει επειδή ΕΜΕΙΣ θα πάμε κοντά στον πολίτη και θα ενδιαφερθούμε για την καθημερινότητά του, χωρίς σχέσεις συναλλαγής, χωρίς υποσχέσεις, χωρίς μεγαλοστομίες.

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ

Προσωπικά έζησα μια όμορφη εμπειρία, με ανθρώπους που αξίζουν τον κόπο να συνυπάρχεις. Με συνοδοιπόρους σε οράματα, με συνεννόηση και συνεργασία.

Ναι έγιναν λάθη. Με πρώτο και βασικό την «εγκληματική» καθυστέρηση στο να οριστεί επικεφαλής ο Βασίλης Τσίτσος κάτι που μας υποχρέωσε να έχουμε μπροστά μας έναν Σεπτέμβριο (!) για να καλύψουμε το έδαφος. Και σε ένα γενικότερο κλίμα, ελάχιστα θετικό.

Ο Βασίλης, όμως, έδειξε πόσο ικανός είναι. Με το ισχυρό ψηφοδέλτιο που συγκρότησε, με την άριστη παρουσία του σε όλη την προεκλογική περίοδο, με τον πολιτισμένο αγώνα του, με την ευγένεια και το διάλογο. Βρέθηκε κοντά στους πολίτες κι έδειξε ότι το #HaidariGiaOlous είναι γεγονός και ισχύει.

Έχοντας απέναντί του μηχανισμούς ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ, έδειξε ότι είναι το ΜΕΛΛΟΝ του Χαϊδαρίου και ταυτόχρονα ότι τα Δημοτικά Συμβούλια θα έχουν άλλο νόημα, πλέον.

Εδώ και καιρό συζητούσαμε για την επόμενη μέρα. Και θα το διαπιστώσετε, σύντομα, όλοι ότι πολλά θα αλλάξουν.

Η διαδραστικότητα θα αυξηθεί, οι παθογένειες θα ισοπεδωθούν, η «αδιαφορία για τα κοινά» θα περιοριστεί, οι προτάσεις θα έρθουν στην επιφάνεια και θα προσπεράσουν τα ρηχά και πολιτικάντικα επιχειρήματα.

Το Χαϊδάρι ηττήθηκε το 2023 αλλά στις επόμενες Αυτοδιοικητικές θα ΝΙΚΗΣΕΙ.

Ακολουθήστε μας στα social media

Facebook: ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Facebook: Nikos Bourlakis


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά