Λαϊκή Συσπείρωση ή Λαϊκή Απομόνωση;

Αρχικά θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Ακόμα κι αν ανήκεις σε μια παράταξη, σε ένα συνδυασμό, σε ένα κόμμα, είσαι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ώστε να αποφασίσεις τι θα στηρίξεις στο δεύτερο γύρο.



Κανείς δε μπορεί να σε κλείσει σε ένα «μαντρί» και να βγαίνεις για βοσκή όποτε σου επιτρέψει αλλά και να φας όση ώρα σε αφήσει. Πολύ δε περισσότερο στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές όπου σε πολλές περιπτώσεις επιλέγεις (ή θα πρέπει να συμβαίνει αυτό) πρόσωπα και όχι κόμματα.

Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης, των συνδυασμών δηλαδή που στηρίζονται κι ελέγχονται από το ΚΚΕ σε ό,τι αφορά στο δεύτερο γύρο, είναι δεδηλωμένη: Όπου δε συμμετέχουμε στο δεύτερο γύρο, επιλέγουμε αποχή, λευκό ή άκυρο!

Είναι σεβαστή η θέση τους. Από την άλλη, όμως, αναρωτιέμαι πως είναι δυνατό να επιλέγεις το δρόμο του «μοναχικού καβαλάρη», της απομόνωσης δηλαδή, να θεωρείς εαυτόν μοναδικό εκφραστή της αλήθειας, της δημοκρατίας, της ισότητας, της κοινωνικής αρμονίας, του εργαζομένου, της ταξικής συνείδησης, ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΣ συλλήβδην τους ψηφοφόρους των άλλων παρατάξεων, αλλά όπου συμμετέχεις στο δεύτερο γύρο να ζητάς από το λαό «να στηρίξει τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης»!

Και ταυτόχρονα να κουνάς το δάχτυλο σε όποια παράταξη από τον κεντρώο ή αριστερό χώρο ΤΟΛΜΗΣΕΙ να κάνει το ίδιο με αυτό που κάνεις εσύ: Να απέχει, να δώσει κατεύθυνση για λευκό ή άκυρο!

Αυτοί δεν έχουν το ίδιο δικαίωμα με εσένα;

Παράλληλα υπάρχει και μια παράξενη ερώτηση που αιωρείται: Καταδικάζεις τους ακροδεξιούς αλλά ταυτόχρονα είσαι «ανοιχτός» στις ψήφους τους στο δεύτερο γύρο; Ειλικρινά, δε μπορώ να το καταλάβω!

Το «τσουβάλιασμα» της φράσης «όλοι ίδιοι είστε και μόνο εμείς διαφέρουμε κι εκφράζουμε το λαό» εκτός από ασύστολο ψεύδος, πέρα από το διχασμό που προκαλεί, σίγουρα αποτελεί και δήλωση απομόνωσης, εσωστρέφειας και αλαζονείας (σε ένα βαθμό).

Παράλληλα, μια αυτοκριτική δεν έγινε ποτέ. Κι επειδή είναι στη «μόδα» ο Δήμαρχος Βόλου, ας σκεφτούν τα μέλη του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης πόσο τον βοήθησαν ώστε να εκλεγεί το μακρινό 2014.

Ο Μπέος είχε 25.559 ψήφους στον πρώτο γύρο και βρέθηκε στο δεύτερο με αντίπαλο τον Μαργαρίτη Πατσιαντά (υποστηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ) ο οποίος είχε 16.569 ψήφους.

Στο δεύτερο γύρο ο Μπέος είχε 33.925 ψήφους και ο Πατσιαντάς τέσσερις χιλιάδες λιγότερες! Προφανώς με τις 5.600 (περίπου) ψήφους της Λαϊκής Συσπείρωσης (που είχε επιλέξει άρνηση) από τον πρώτο γύρο, ο Βόλος θα είχε άλλο Δήμαρχο.

Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ τα στοιχεία

Όμως είναι πέρα για πέρα δίκαιο το ερώτημα: Όταν αρνείσαι ΤΑ ΠΑΝΤΑ, τότε με ποια λογική περιμένεις από τους ΠΑΝΤΕΣ να σε στηρίξουν;

Επαναλαμβάνω ότι ο κάθε πολίτης είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ να ψηφίσει όποιον επιλέξει ανεξάρτητα από την προτροπή ή τη «γραμμή» κάθε κόμματος ή Συνδυασμού.

Ακολουθήστε μας στο Facebook


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά