Το τι θα ψηφίσεις, εξαρτάται από ΕΣΕΝΑ

Πρόσφατα έθιξα τη στάση που θα ακολουθήσουν πανελλαδικά οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δεύτερο γύρο των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών.



Όπως έγραψα, λοιπόν, σέβομαι απεριόριστα την επιλογή του καθενός, ακόμα κι αν είναι αντίθετη με τη δική μου. Το ότι αδυνατώ να κατανοήσω την απαίτηση ψήφου όταν εσύ αρνείσαι να συνεργαστείς, δε σημαίνει τίποτα. Ο καθένας κάνει ό,τι θέλει.

Διότι έχουμε να κάνουμε με ελεύθερους ανθρώπους. Και για το λόγο αυτό η πρόσφατη τοποθέτηση του επικεφαλής του Συνδυασμού «Πολίτες Σε Δράση Χαϊδαρίου», Βασίλη Τσίτσου, με βρήκε απόλυτα σύμφωνο.

Κανείς δε μπορεί να σε αναγκάσει ή να σε καθοδηγήσει να ψηφίσεις τον οποιονδήποτε στο δεύτερο γύρο. Είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι, με συνείδηση κι έτσι θα κινηθούμε. Τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση.

Το ποιόν «ωφελεί» ή «ζημιώνει» η ψήφος η δική μου, είτε είναι σε κάποιον εκ των δύο υποψηφίων είτε είναι λευκό ή άκυρο, δεν τίθεται σε διαβούλεση. Θα ψηφίσω (και θα ψηφίσεις και θα ψηφίσουμε) αυτόν που θέλω ή ό,τι θέλω (ή θέλεις ή θέλετε) και με βάση τα κριτήριά που έχουμε θέσει στον αξιακό μας κώδικα.

Τον αξιακό κώδικα του καθενός δεν μπορώ και δε δικαιούμαι να τον κρίνω, ανεξάρτητα αν επιτρέπεται να έχω τη γνώμη μου. Η θέση που εξέφρασε ο Βασίλης Τσίτσος είναι εξαιρετική ακριβώς επειδή δείχνει ΣΕΒΑΣΜΟ στον άνθρωπο, στην επιλογή του και κυρίως στο κριτήριό του.

Όταν έχεις αποδεχτεί τη ψήφο τόσων ανθρώπων προς το πρόσωπό σου ως σωστή επιλογή δε μπορείς να τους υποτιμάς και να τους κατευθύνεις στο ποιόν πρέπει να επιλέξουν στο δεύτερο γύρο!

Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία ως προς το σύνολό της, οι Πολίτες Σε Δράση Χαϊδαρίου δώσαμε έναν υπέροχο αγώνα σε όλα τα επίπεδα, μείναμε μακριά από την τοξικότητα και την πόλωση και τα συγχαρητήρια που πήραμε ΑΠ’ ΟΛΟΥΣ για τη στάση μας αποτελούν επιπλέον παράσημο της εμπιστοσύνης τόσων πολιτών μας.

Ενόψει του δευτέρου γύρου, χαίρομαι ιδιαίτερα διότι οι συνοδοιπόροι μου, εξακολουθούν να κάνουν ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο και δε συμμετέχουν στην «εμποροπανήγυρη» που έχει στηθεί αλλά και είναι ξένα προς εκείνους τα θλιβερά περιστατικά της Τρίτης (10/10) σε περίπτερο υποψηφίου στην Πλατεία του Δάσους.

Αυτό δείχνει πόσο ισχυρή είναι η βάση επάνω στην οποία θα χτίσουμε την επόμενη μέρα όχι του Συνδυασμού, αλλά του Χαϊδαρίου.

Προς τον κόσμο μια είναι η προτροπή: ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ. Να μην απέχετε. Είτε επιλέξετε έναν από τους δύο υποψηφίους είτε λευκό ή άκυρο.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά