Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Το είχα γράψει και μια μέρα πριν ότι «όλα τα όπλα επιτρέπονται στο επικοινωνιακό πεδίο» ακριβώς επειδή δεν περιλαμβάνει την ουσία παρά μόνο πρόσκαιρα οφέλη.



Οπότε δε μπορώ να πω ότι μου προκάλεσε αίσθηση το γεγονός ότι μέσω ιστοσελίδας υπήρξε απάντηση σε θέση του Υποψηφίου Δημάρχου Χαϊδαρίου κι επικεφαλής των Πολιτών Σε Δράση, Βασίλη Τσίτσου χωρίς όμως αυτή η θέση να έχει δημοσιευτεί στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα!

Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι: Δεν πρόκειται ποτέ να «κλαφτώ» για το πώς μας αντιμετωπίζουν τα τοπικά (και μη) ΜΜΕ και ταυτόχρονα πως αντιμετωπίζουν άλλους συνυποψήφιους. Για τον απλούστατο λόγο ότι είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος εδώ και 34 χρόνια, οπότε γνωρίζω καλά πως «παίζεται» η όλη κατάσταση.

Δεν είναι κάτι που θα αναλύσω τώρα ή μέσα απ’ αυτό το χώρο! Αλλά όποιος επιθυμεί να ανοίξουμε κουβέντα (και μάλιστα ΔΗΜΟΣΙΩΣ, να την ακούσει όλο το Χαϊδάρι) περί του συγκεκριμένου θέματος και της προεκλογικής λειτουργίας των ΜΜΕ (ιδιαιτέρως ορισμένων τοπικών ή κάποιων «ειδικού σκοπού»), με μεγάλη μου χαρά θα δεχτώ να το κάνουμε.

Πάμε παρακάτω όμως.

Θα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Κι εγώ θα αναφέρω ονόματα και ιστοσελίδες τηρώντας ΑΠΟΛΥΤΑ τη δεοντολογία.

Στις 12/8 δημοσιεύτηκε η θέση του υποψηφίου Δημάρχου Χαϊδαρίου, κ.Βασίλη Τσίτσου, μετά τη συνάντηση του (επίσης υποψηφίου για την ίδια θέση) κ.Πανόπουλου με τον κ.Νίκο Χαρδαλιά, τον εκλεκτό του κυβερνώντος κόμματος για τη θέση του Περιφερειάρχη.

Μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ την τοποθέτηση του κ.Τσίτσου στην ιστοσελίδα ipolimas.

Στις 13/8 υπήρξε απάντηση από τον κ.Παναγιώτη Νιζάμη (δημοσιογράφος, πρώην υποψήφιος με το ΛΑ.Ο.Σ του κ. Καρατζαφέρη) στην ιστοσελίδα aftodioikisinews.gr προς τον κ.Τσίτσο. Δε με ενόχλησε η απάντηση- είναι αναφαίρετο και δημοκρατικό δικαίωμα καθώς ευνοεί την πολυφωνία- αλλά τα εξής:

Πρώτον, το ύφος που είναι ειρωνικό ως αλαζονικό.

Δεύτερον, το ότι δεν αναφέρεται πουθενά το όνομα του κ.Τσίτσου (αλλά ως «υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ).

Τρίτον, το ότι χρησιμοποιούντα εκφράσεις προσβλητικές όπως «ημιμαθή στελέχη» και «άκρατος λαϊκισμός».

Το βασικό, όμως, στο άρθρο του πρώην υποψηφίου του ΛΑ.Ο.Σ αλλά και της ιστοσελίδας είναι το εξής: ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΕ ΘΕΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ, ως όφειλαν.

Επειδή τα πάω καλά με τη δεοντολογία, μπορείτε να διαβάσετε τη θέση του κ.Νιζάμη κάνοντας κλικ ΕΔΩ  

Κι επειδή ο κ.Νιζάμης κλείνει με την εξής ενδιαφέρουσα άποψη:

«Άλλο στήριξη λοιπόν  ενός κόμματος προς έναν υποψήφιο, άλλο στήριξη ενός υποψηφίου προς  σε ένα κόμμα και άλλο εκπροσώπηση ενός κόμματος μέσα από έναν υποψήφιο»...

Θα μου επιτρέψει να πω τα εξής:

«Άλλο στήριξη λοιπόν  ενός κόμματος προς έναν υποψήφιο, άλλο στήριξη ενός υποψηφίου προς  σε ένα κόμμα, άλλο εκπροσώπηση ενός κόμματος μέσα από έναν υποψήφιο κι άλλο αγώνας ενός υποψηφίου να διεκδικήσει την «εκπροσώπηση» (όπως την αποκαλείτε) από ένα κόμμα»

Το είδαμε και από έτερο υποψήφιο, πριν τις βουλευτικές εκλογές, όταν είχε δηλώσει ΔΗΜΟΣΙΩΣ τη στήριξή του στο κυβερνών κόμμα. Αλλά κι εκείνος (ο κ.Θεοφίλης) παρουσιάζει την παράταξή του ως «Ανεξάρτητη».

Βεβαίως με βάση τα όσα αναφέρει στο άρθρο του ο κ.Νιζάμης, θεωρώ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι ο κ.Πανόπουλος θα επισκεφτεί και τον κ.Ιωακειμίδη (εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια) ως οφείλει όπως και τον κ.Σγουρό (του ΠΑΣΟΚ) και τον κ.Πρωτούλη (του ΚΚΕ).  Αν εκλεγεί Δήμαρχος δε θα πρέπει να έχει συνεργασία με τον Περιφερειάρχη;

Ή προεξοφλεί νίκη του κ.Χαρδαλιά; Δεοντολογικά δεν πρέπει να επισκεφτεί ΟΛΟΥΣ τους υποψηφίους;

Αλλά ας καταλήξουμε με το ζητούμενο:

Εις υγεία της δεοντολογίας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook για να δείτε τις προτάσεις μας

Πολίτες Σε Δράση Χαϊδαρίου

Βασίλης Τσίτσος

Νίκος Μπουρλάκης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά