Στο βωμό της επικοινωνίας όλα τα «όπλα» επιτρέπονται τελικά! Ευτυχώς διαφέρουμε

Μέσα στην προεκλογική περίοδο που διανύουμε στο Χαϊδάρι, μου έχει κάνει εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο κινούνται οι υποψήφιοι.



Υπάρχει ένας επιφανειακός πολιτισμός που πάντως στο διαδίκτυο εξαφανίζεται σε ορισμένες περιπτώσεις, αφού οι «στρατιές» των πρόθυμων υποτακτικών φροντίζουν να μας υπενθυμίσουν την παρουσία τους.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι Πολίτες Σε Δράση διαφέρουμε και δεν το λέω από συντροφική αλληλεγγύη αλλά επειδή ισχύει. 

Αποφύγαμε τις στείρες αντιπαραθέσεις, δε γίναμε συγκρουσιακοί μόνο και μόνο για να… γίνουμε και να βγάλουμε επιθετικό στυλ αλλά όποτε χρειάστηκε ο λόγος μας ήταν αιχμηρός. 

Χωρίς να ξεπερνά τα όρια και χωρίς- το σημαντικότερο- να προσβάλλει τους άλλους υποψήφιους.

Όλο αυτό το διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες μιας κατάστασης που δεν τιμά εκείνους που την επέλεξαν και την διαμόρφωσαν τελικά! 

Άλλωστε από τη στιγμή κατά την οποία δίνεται περισσότερη σημασία στην επικοινωνία παρά στην ουσία, ήταν μάλλον αναμενόμενη αυτή η εξέλιξη.

Ευτυχώς μείναμε έξω από τα «κουτσομπολιά» η έντεχνη διασπορά των οποίων περισσότερο θυμίζει «πρωινάδικο» της κακιάς συμφοράς κιόλας, παρά πολιτισμένη αντιπαράθεση.

Ευτυχώς επιλέξαμε την απευθείας επαφή με τους πολίτες και τους φορείς του Χαϊδαρίου, χωρίς να αποκλείσουμε κανέναν, παρά να πάρουμε «εργολαβία» τα ΜΜΕ (τοπικά και μη) για να κάνουμε θόρυβο.

Ευτυχώς εμείς πιστεύουμε στην ελευθερία του Τύπου κι αυτό το αναδεικνύουμε με πράξεις και όχι με λόγια. Επειδή το γνωρίζω το επάγγελμα (τον Σεπτέμβριο κλείνω 34 χρόνια στο χώρο της δημοσιογραφίας) και μπορώ να αποκρυπτογραφήσω ενέργειες και συμπεριφορές, επιτρέψτε μου να διατηρώ αμφιβολίες κι ερωτηματικά για το πόσο έχουν και οι άλλοι συνδυασμοί την ίδια θέση ή θέλουν αποκλειστική και μονόπλευρη προβολή.

Ευτυχώς έχουμε ακόμα τα email που έχουμε στείλει σε ορισμένα Μέσα ώστε να προβάλλουν και τις δικές μας θέσεις, αλλά δεν είδαμε πουθενά τη δημοσίευσή τους. Σε αντίθεση με άλλους συνδυασμούς.

Επί του προκειμένου θα ήθελα πολύ να μάθω την «τέχνη» τους στο να πείθουν για δημοσίευση των θέσεών τους, ώστε να παραιτηθώ και να τους παραχωρήσω το ρόλο μου μήπως και προβληθούν τελικά και οι δικές μας προτάσεις. Μπράβο τους.

Με λίγα λόγια εμείς καταθέτουμε προτάσεις, δε βγάζουμε φωτογραφίες σε μέρη που δεν έχουμε πατήσει τέσσερα χρόνια, δεν κερνάμε καφέδες και μπύρες, ούτε και βγάζουμε αρνητισμό. 

Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε το οτιδήποτε αφορά στην πρόοδο της πόλης και στη βελτίωση των συνθηκών ζωής των πολιτών, με ειλικρίνεια και σεβασμό αλλά πάντα με εποικοδομητικό διάλογο και ξεκάθαρες κουβέντες.

Δε χρειαζόμαστε την επικοινωνία ώστε να είμαστε κοντά στον πολίτη, μερικούς μήνες πριν τις εκλογές, αλλά δεσμευόμαστε ότι αυτό θα γίνεται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ και ΜΕΤΑ τις εκλογές. 

Διότι η επαφή μας με τους πολίτες δεν περιορίζεται στην προεκλογική περίοδο, αλλά πιστεύουμε ότι μέρα με τη μέρα χτίζεται μια σχέση εμπιστοσύνης και φερεγγυότητας. Με αλήθειες, με ειλικρίνεια και με σεβασμό.

Θεωρούμε ότι ο πολίτης δεν είναι περιορισμένης αντίληψης ώστε να τον κοροϊδέψουμε λες και προσφέρουμε χάντρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς.

Πιστεύουμε στην αντιληπτική του ικανότητα και θέλουμε να αξιοποιήσουμε την ενέργειά του, να τη μετατρέψουμε σε δράση ώστε να υπάρξει συλλογική προσπάθεια για την πόλη.

Το δικό μας το Χαϊδάρι είναι για όλους. Με καθαρή ματιά, με ακριβείς κουβέντες και με συγκεκριμένες προτάσεις. 

Ακολουθήστε μας στο Facebook για να δείτε τις προτάσεις μας

Πολίτες Σε Δράση Χαϊδαρίου

Βασίλης Τσίτσος

Νίκος Μπουρλάκης


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά