Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια ο Δήμαρχος (και υποψήφιος βεβαίως για ανανέωση θητείας) κ.Ντηνιακός μας ανακοίνωσε ότι στις 22 Αυγούστου, σε ένα διάστημα δηλαδή που τα πάντα υπολειτουργούν λόγω διακοπών- αλλά ο ίδιος σηκώνει τα μανίκια, ωραίο ακούγεται επικοινωνιακά- υπέγραψε τη σύμβαση αναβάθμισης των αθλητικών χώρων στο Χαϊδάρι.



Είναι μια βαθιά συγκίνηση και ταυτόχρονα ηθική δικαίωση όλων ημών που επί μια τετραετία είχαμε το θάρρος και το θράσος ταυτόχρονα να περπατάμε ή να τρέχουμε στο Αθλητικό Κέντρο του Δάσους, στο ΚΕΒΟΠ. Ήταν μια επικίνδυνη αποστολή- είναι αλήθεια- δεδομένων των συνθηκών που επικρατούσαν κι επικρατούν.

Ας μην πιάσουμε το θέμα από τη σκοπιά των αθλητών που είχαν μια σανίδα (π.χ) για «βατήρα» στο άλμα εις μήκος και στον οποίο βατήρα έφταναν αφού έκαναν ζιγκ- ζαγκ για να αποφύγουν τις λακκούβες, διότι εκεί πάμε σε άλλες καταστάσεις.

Ακούγεται δε τόσο ειρωνική αυτή η αναβάθμιση των αθλητικών χώρων και η ταύτιση του πολίτη του Χαϊδαρίου με τον υγιεινό τρόπο ζωής, ώστε αυτομάτως το βλέμμα μου πάει λίγα μέτρα πιο πέρα: Στο δάσος που κλείστηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, εκεί που οι πολίτες κάθε ηλικίας περπατούσαν μέσα στη φύση και το οποίο χάσαμε χωρίς να διεκδικήσουμε το παραμικρό και με πιάνει θλίψη.

Με τον Βασίλη Τσίτσο και τον Χρήστο Τουτουντζή είχαμε τολμήσει μια αυτοψία στους αθλητικούς χώρους της περιοχής, φτάνοντας μέχρι τα σημεία (στον Σκαραμαγκά) που ελάχιστοι γνωρίζουν.

Είχαμε δει το ποδοσφαιρικό γήπεδο κάτω από το χώρο του ΨΝΑ ή τα γήπεδα 5Χ5 κοντά στο Αττικό. Εικόνες εγκατάλειψης μα κυρίως φανερή έλλειψη βούλησης για δημιουργία επιπλέον αθλητικών χώρων που θα ωφελήσουν τόσο τα σωματεία της περιοχής, όσο και τη νεολαία και τους πολίτες γενικά.

Εκφράσαμε δημοσίως την πρόθεση να μην προσθέσουμε μια καφετέρια στην περιοχή μας με το χώρο του «Θεαθήναι» αλλά να δημιουργήσουμε έναν υπέροχο και πρότυπο χώρο αναψυχής και άθλησης.

Η «επιθεώρηση» στους ήδη υπάρχοντες αθλητικούς χώρους ήταν μια τραυματική εμπειρία χωρίς προηγούμενο, με σοβαρές ελλείψεις, με προβληματικές εγκαταστάσεις, με εικόνες καταστροφής, εγκατάλειψης και αδιαφορίας.

Αυτό ξέρετε τι σημαίνει; Κανένας σεβασμός στους αθλητές, στα σωματεία, στους πολίτες, στη νεολαία. Αδιαφορία.

Η επικοινωνία βαδίζει καλά όμως. Για παράδειγμα επί τέσσερα χρόνια κινδυνεύατε με καμιά ρήξη συνδέσμων από τις λακκούβες στο ΚΕΒΟΠ ή να σπάσετε τα μούτρα σας καθώς δε λειτουργούσαν ούτε οι μισές λάμπες στους προβολείς, αλλά μην ανησυχείτε: Σαράντα μέρες πριν από τις εκλογές υπογράφηκε η σύμβαση αναβάθμισης των αθλητικών χώρων!

Είμαι βέβαιος ότι στο ερώτημα «γιατί αυτό δεν έγινε τόσο καιρό κι έγινε μερικές εβδομάδες πριν από τις εκλογές» ο Δήμαρχος θα βρει μια ωραία βολική/πολιτική απάντηση. Ανθρώπινη και πειστική ταυτόχρονα, δε θα έχει.

Εκτός αν μας πει ότι το ημίφως με τη ρομαντική ατμόσφαιρα, δημιουργούσε μια θετική διάθεση στο να γνωριστούν καλύτερα οι πολίτες του Χαϊδαρίου! Δε θα μου φανεί παράξενο πάντως ακόμα κι αν παρουσιάσει αυτό το επιχείρημα.  

Από τη στιγμή που δε διαφοροποιείς την κοινωνία από την επικοινωνία, αυτά θα διασκορπίζονται ανερυθρίαστα.

A ναι. Κι επειδή εμείς (σε αντίθεση με αυτοπροσδιοριζόμενους ως δημοσιογράφους) δεν απαντούμε σε θέσεις που δεν έχουμε παρουσιάσει οι ίδιοι, ιδού η ανάρτηση του Δημάρχου.



Ακολουθήστε μας στο Facebook για να δείτε τις προτάσεις μας

Πολίτες Σε Δράση Χαϊδαρίου

Βασίλης Τσίτσος

Νίκος Μπουρλάκης

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά