1926: Η Αθήνα γεμίζει με αθλητικές εγκαταστάσεις

 Στο φύλλο της 8ης Ιουλίου 1926, στην εφημερίδα «Βραδυνή», εμφανίζεται ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ σχετικά με τον αθλητισμό στην Αθήνα. Κι αναφέρεται στο ότι αρκετές ομάδες έβρισκαν «στέγη» ώστε να φιλοξενήσουν τα αθλητικά τους πλάνα.



Διαβάστε τι έλεγε το ρεπορτάζ: «Εκτός του Εθνικού, που διατηρεί το ωραίο του γυμναστήριο παρά τον Ιλισό ποταμό, των γηπέδων Παναθηναϊκού και Γουδί, συνεπληρώθηκαν οι εργασίες του ανεγερθέντος παρά την Λεωφόρο Αλεξάνδρας νέου γυμναστηρίου του Πανελληνίου Αθλητικού Συλλόγου, που προσεχώς θα κάνει τα εγκάνια.

Επίσης ο Πανιώνιος Γυμναστικός Σύλλογος λίαν συντόμως αποκτά ευρύτατο γήπεδο και θα εγκαταστήσει τέλειο γυμναστήριο και στάδιο προς τέλεση αθλητικών και ποδοσφαιρικών αγώνων. Ο Απόλλωνας εξασφάλισε ήδη στο Ρουφ ευρύτατο γήπεδο, ο Ατρόμητος παρά τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και ο Αθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος θέλει να ιδρύσει το δικό του γυμναστήριο σε ευρυχωρότατο ιδιωτικό γήπεδο στα Σεπόλια.

Σημειώσεις επί του ρεπορτάζ:

Ο Ατρόμητος ιδρύθηκε στο κέντρο της Αθήνας και το 1932 μεταφέρθηκε στο Περιστέρι

Ο Αθηναϊκός είχε τότε έδρα στο κέντρο της Αθήνας και τα πολυτελή του γραφεία στεγάζονταν στη συμβολή των οδών Χαλκοκονδύλη και Πατησίων.

Ο Απόλλωνας, που αρχικά είχε έδρα ένα γήπεδο κοντά στην πλατεία Συντάγματος (!!!), το 1923 μετακόμισε στο Ρουφ όπου αγωνιζόταν ως το 1946. Τότε που η εταιρεία Σιδηροδρόμων απαλλοτρίωσε το γήπεδο και ο Απόλλωνας μετακόμισε στην Ριζούπολη.

Το γήπεδο του ιστορικού Εθνικού Γ.Σ ακόμα βρίσκεται εκεί (όχι όμως και ο Ιλισός).

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά