Περιστέρι 1938: Το αμόκ ενός ερωτευμένου που έγινε δολοφόνος κι αυτόχειρας

«Ερωτικόν δράμα εις το Περιστέρι. Εις έγγαμος, εφόνευσε την πρώην μνηστήν του, ετραυμάτισε την μητέρα της και ηυτοκτόνησεν» αναφέρει η εφημερίδα ΒΡΑΔΥΝΗ για το μακελειό στο συνοικισμό των νεόκτιστων παραπηγμάτων στο Περιστέρι τον Απρίλιο 1938.



Τι ακριβώς είχε συμβεί; Ο 25χρονος Θεόδωρος Γεωργαλής, αφού πρώτα πυροβόλησε και σκότωσε την πρώην μνηστή του, Ευστρατία Κατσιμίγα (16 ετών) και τραυμάτισε στα πόδια τη μητέρα της, Δέσποινα (35 ετών) και τη γειτόνισσα Αναστασία Μακρή, ακολούθως αυτοκτόνησε.

Γιατί τον είχε πιάσει αμόκ;

Ο Γεωργαλής, καραγωγέας στο επάγγελμα, είχε συνδεθεί ερωτικά με την 16χρονη Ευστρατία. Τον Ιούνιο του 1937, ζήτησε τη νεαρή κοπέλα από τους γονείς της και αρραβωνιάστηκαν. Μόνο που αυτή τη μνηστεία δεν την ενέκριναν οι γονείς του καθώς θεωρούσαν την οικογένεια Κατσιμίγα κατώτερη της δικής τους.

Ο Γεωργαλής δέχθηκε μεγάλη πίεση από τον αδερφό του ώστε να διαλύσει τον αρραβώνα του με την Ευστρατία και να παντρευτεί μια νέα από το Μοσχάτο. Τελικά όντως, άφησε την 16χρονη και παντρεύτηκε την κοπέλα που του υπέδειξαν οι συγγενείς του τον Δεκέμβριο του 1937.

Μάλιστα εγκαταστάθηκε πίσω από το σπίτι της πρώην μνηστής του.

Μόνο που δεν έληξε το θέμα εκεί. Ο Γεωργαλής εξακολουθούσε να παρενοχλεί την Ευστρατία. Της έλεγε πόσο την αγαπούσε και της υποσχόταν ότι θα χώριζε τη γυναίκα του.

Έγιναν αρκετά επεισόδια με αποτέλεσμα η Δέσποινα Κατσιμίγα να αποφασίσει να πάρει την κόρη της και να πάνε στον πατέρα της στην Μυτιλήνη.

Ο Γεωργαλής όταν άκουσε ότι θα έφευγαν πήγε στο σπίτι. Πυροβόλησε θανάσιμα στο κεφάλι και στο στήθος την Ευστρατία. Πιο ελαφρά στα πόδια την  Δέσποινα και στην κοιλιά την γειτόνισσα (κι εγκυμονούσα) Αναστασία Μακρή που όταν άκουσε τους πυροβολισμούς έσπευσε καθώς στο σπίτι της Κατσιμίγα βρισκόταν η ανήλικη κόρη της.

Μετά απ’ αυτό το μακελειό, ο Γεωργαλής έστρεψε το περίστροφο στο κεφάλι του κι αυτοκτόνησε…

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά