Άνω Πετράλωνα, 1938: Το φρικιαστικό έγκλημα με 43 τραύματα από μαχαίρι!

Στην Αθήνα του 1938 και κατά το μήνα Απρίλιο, οι πολίτες ενημερώθηκαν για ένα ιδιαιτέρως φρικιαστικό έγκλημα που είχε συμβεί στα Άνω Πετράλωνα και στην κεντρική οδό, Τριών Ιεραρχών. Ένας 73χρονος, συνταξιούχος εφοριακός, βρέθηκε δολοφονημένος και μάλιστα με πρωτοφανή αγριότητα όπως μαρτυρούσαν τα 43 τραύματα από μαχαίρι στο σώμα του.



Αυτός ακριβώς ο αριθμός των 43 τραυμάτων προκάλεσε ανατριχίλα στον κόσμο περί της αγριότητάς του. Συνοπτικά, νεκρός ήταν ο 73χρονος Αντώνιος Δημάδης και το πτώμα του βρέθηκε στην οικία της Πολυτίμης χήρας Π.Λαζάρου, στην οδό Τριών Ιεραρχών. Το θύμα, όπως διαβάζουμε στις εφημερίδες, ήταν γνωστός τύπος των Πετραλώνων και ζούσε μόνος του μέσω της σύνταξής του, καθώς δεν είχε συγγενείς.

Πως άρχισαν όλα; Ήταν 1.30 το μεσημέρι, όταν ο φαρμακοποιός Διονύσης Σκλάβος θέλησε να επισκεφτεί το φίλο του, Αντώνη Δημάδη. Χτύπησε μερικές φορές, αλλά απάντηση δεν έλαβε. Όταν διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε το λουκέτο που κλείδωνε την πόρτα, πήρε το θάρρος να εισέλθει στο σπίτι. Ο Σκλάβος αντίκρισε τη θλιβερή εικόνα κι έπαθε σοκ.

Πίστεψαν ότι... αυτοκτόνησε (με τόσες μαχαιριές;;;;;)

«Τρέχα γρήγορα δίπλα, ο μπαρμπα-Αντώνης σε άφησε χρόνια. Αυτοκτόνησε» είπε στην σπιτονοικοκυρά. Η Λαζάρου έσπευσε αμέσως, είδε το αιμόφυρτο πτώμα και στη συνέχεια μαζεύτηκε όλη η γειτονιά. Θεώρησαν ότι είχε αυτοκτονήσει κι έτσι ενημέρωσαν το 9ο Αστυνομικό Τμήμα.

(Τώρα πως γίνεται να είχε αυτοκτονήσει με 43 μαχαιριές, προφανώς είναι κάτι που δεν θα απαντηθεί ποτέ. Δεν είδαν τις μαχαιριές; Συνεχίζουμε…)

Βεβαίως όταν έφτασε η αστυνομία διαπιστώθηκε ότι ο Δημάδης είχε σφαχτεί. Έφερε τραύματα στο λαιμό, στο στήθος και στα χέρια, από μαχαίρι, στο σύνολο 43… Κι αμέσως κινήθηκε η διαδικασία για να βρεθεί ο εγκληματίας.

Το θύμα φορούσε μόνο τα εσώρουχά του και όπως αποδείχθηκε από τα πολλά αίματα που βρέθηκαν στο κρεβάτι, δέχθηκε τις πρώτες μαχαιριές ενώ κοιμόταν ή έστω ενώ ήταν ξαπλωμένος. Επίσης τα πρώτα πλήγματα δεν ήταν καίρια και ο ηλικιωμένος πάλεψε με το θύματα. Κραυγή δε μπορούσε να βγει γιατί είχε κοπεί ο λάρυγγας. Δολοφόνος και θύμα έφτασαν ως την εξώπορτα παλεύοντας αλλά τελικά ο 73χρονος έπεσε νεκρός. Ο εγκληματίας τοποθέτησε το πτώμα στο κρεβάτι, πλύθηκε κι έκοψε ένα κομμάτι από το πουκάμισο για να καθαρίσει τα χέρια του. Από τη βιασύνη του εγκατέλειψε το μαχαίρι με τα αρχικά Μ.Κ.

Και κάπως έτσι προδόθηκε.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη ενός νεαρού σεσημασμένου κι έκφυλου, ονόματι Μητσόπουλος. Το θύμα τον φιλοξένησε στο σπίτι του την ημέρα του εγκλήματος και ο Μητσόπουλος πίστεψε ότι ο Δημάδης είχε εισπράξει τη σύνταξή του και τον έσφαξε για να τον ληστέψει. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο σπίτι του Μητσόπουλου βρέθηκε άφθονη κινίνη κι ένα ακόμα μαχαίρι και μάλιστα ο δολοφόνος ανέφερε ότι είχε πρόθεση ν’ αυτοκτονήσει.

Το θύμα είχε γνωρίσει τον δολοφόνο πριν από 25 ημέρες.

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά