Έγκλημα στη Χαριλάου Τρικούπη (1930): Σκότωσε τη μητέρα του επειδή την αγαπούσε

Μια παράξενη ως συγκινητική ιστορία ανακαλύψαμε στην εφημερίδα "ΠΡΩΙΑ"και στο φύλλο της 1ης Ιουλίου του 1930. Είχε προηγηθεί ένα δραματικό σενάριο με τον γιο να δολοφονεί την άρρωστη μητέρα του και να αυτοκτονεί! Κι ενώ στην αρχή είχαν βγει λανθασμένα συμπεράσματα περί οικονομικών διαφορών η αλήθεια ήταν διαφορετική.


 

Δράστης και αυτόχειρας ήταν ο 35χρονος Αντώνης Τραυλός και θύμα η μητέρα του, Νίνα. Ζούσαν φτωχικά σε διαμέρισμα της Χαριλάου Τρικούπη με την ηλικιωμένη μάλιστα να ταλαιπωρείται από καρκίνο στο στομάχι και συχνά να έχει αιμοπτύσεις. Όμως δεν άφηνε το γιό της στον οποίο είχε ιδιαίτερη αδυναμία. Όπως κι εκείνος προς τη μητέρα του. Μάλιστα το ρεπορτάζ επικαλείται μαρτυρίες γνωστών της οικογένειας ότη η Νίνα Τραυλού περιφρονούσε τα υπόλοιπα παιδιά της για χάρη του Αντώνη.

Μάλιστα όταν ο Αντώνης της πρότεινε να πάει να ζήσει με την κόρη της στον Πειραιά (ήταν παντρεμένη με χρηματιστή και είχε άνετη ζωή) εκείνη αρνήθηκε. Δεν ήθελε να τον αφήσει. Ο γιός της δεν κέρδιζε πολλά λεφτά, 1500 δραχμές το μήνα. Τον βοηθούσε όσο μπορούσε κάνοντας όλες τις δουλειές του σπιτιού παρά την κατάστασή της.

Φτάνουμε λοιπόν στις ημέρες του εγκλήματος...

Ο Αντώνης Τραυλός βρήκε μια καλή δουλειά που θα του έδινε καλύτερη ζωή με 4.500 δραχμές το μήνα. Ζήτησε από τη μητέρα του να μείνει στην Αθήνα και να της βρει μια υπηρέτρια για να τη φροντίζει. Εκείνη ήθελε να τον ακολουθήσει. Επέμενε εκείνος, επέμενε κι εκείνη.

Τελικά σήκωσε το περίστροφο και την πυροβόλησε. Στη συνέχεια έστρεψε την κάνη προς το κεφάλι του κι αυτοκτόνησε...

Η 80χρονη πάντως παρά την ασθένειά της αποδείχθηκε πολύ δυνατή. Σηκώθηκε βαριά τραυματισμένη, καθάρισε τα τραύματά της από τα αίματα, άδειασε και τη λεκάνη με τα αίματα στην αυλή και οι γείτονες κατάλαβαν ότι κάτι συνέβη όταν άκουσαν τα κλάματά της και να φωνάζει το γιό της...

Αμέσως διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου μια μέρα μετά εξέπνευσε...

Η τραγωδία ολοκληρώθηκε με τη συγκινητική επιστολή που βρέθηκε στην τσέπη του Αντώνη Τραυλού

Μπορείτε να τη διαβάσετε...



Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά