Πρωτάθλημα μπάσκετ 1935: Ο Ηρακλής ηττήθηκε από τον Πειραϊκό εξαιτίας του… Ποδάρα!

Μια απίστευτη ιστορία ανακαλύψαμε στην εφημερίδα «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ» στο φύλλο της 1ης Ιουλίου του 1935. Που αφορά έναν αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Πειραϊκό με τους Θεσσαλονικείς να χάνουν το ματς εξαιτίας μιας παρεξήγησης με τους διαιτητές από το παρατσούκλι ενός παίκτη!!!

 


Φοβερή ιστορία την οποία διαβάσαμε και θα σας μεταφέρουμε. Στο άρθρο αναφέρεται ότι «στο μπάσκετ μπολ 70% ο διαιτητής νικά» (ο τίτλος) και παρακάτω γράφει το εξής: «Οι κανονισμοί έδωσαν μια εξουσιοδότηση απέραντη στο διαιτητή, τέτοια που να του επιτρέπει όχι μονάχα να επιβάλλεται στους παίκτας αλλά και… στο αποτέλεσμα. Μη σας φανεί παράδοξο. Κάθε αγών επηρεάζεται μόλις κατά 30% από ομάδες. Κατά 70% ο διαιτητής καθορίζει το αποτέλεσμα».

Αυτή ήταν η εισαγωγή πριν περάσουμε στο εκπληκτικό περιστατικό.

Αγώνας ανάμεσα στον Πειραϊκό και τον Ηρακλή. Ο σέντερ του Ηρακλή, Μαντόπουλος, ένας πανύψηλος αθλητής και πρώτος σκόρερ της ομάδας του, έκανε φάουλ σε κρίσιμο σημείο.

Ο διαιτητής ρώτησε: «Πως λέγεται ο παίκτης;». Οι άνθρωποι του Ηρακλή απάντησαν «Ποδάρας».

Ο διαιτητής έσπευσε να συμβουλευτεί το φύλλο αγώνα και διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε αθλητής του Ηρακλή με το όνομα «Ποδάρας». Εκνευρίστηκε και φώναξε: «Ώστε με κοροϊδεύετε; Δύο τεχνικές ποινές σε βάρος του Ηρακλέους».

Δύο τεχνικές ποινές μαζί με το φάουλ έδωσαν τέσσερις πόντους στον Πειραϊκό που νίκησε στον αγώνα. Γιατί έγινε αυτό; Πάνω στην σαστισμάρα τους οι Ηρακληδείς ανέφεραν τον Μαντόπουλο με το παρατσούκλι του, δηλαδή «Ποδάρας» επειδή είχε κάτι «απέραντα πόδια»

Για του λόγου το αληθές, σας παραθέτουμε όλο το ρεπορτάζ



Ακολουθήστε μας στο Facebook


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά