Με μαγικό αυγό έβρισκε γαμπρό στις κοπέλες μια μάγισσα στην Αθήνα του ‘30

Ο περισσότερος κόσμος δε γνώριζε ότι επί της οδού Μαιζώνος 2 κατοικούσε μια φοβερή και τρομερή μάγισσα που έκανε πράξη (τρόπος του λέγειν) τις επιθυμίες κάθε ερωτευμένης νέας.



Ψευτομάγισσα για την ακρίβεια. Που εκμεταλλευόταν την ευπιστία των νεαρών κοριτσιών, παρουσίαζα τα δήθεν μαγικά αυγά και φιδίσια πουκάμισα και τσέπωνε αρκετά χιλιάρικα. Μαζί με τους συνεργάτες της.

Στην Αθήνα, το 1933 η Κατίνα Ρούσσου δούλευε ως υπηρέτρια στο σπίτι της προαναφερόμενης διεύθυνσης. Κι εκεί είχε «στήσει» το στρατηγείο της και κατάφερνε να ξεγελά τα κορίτσια της περιοχής.

Ένα από τα θύματά της ήταν η Ζωή Παπαδοπούλου, που εργαζόταν ως υπηρέτρια στην ίδια πολυκατοικία αλλά σε άλλο διαμέρισμα. Της υποσχέθηκε ότι θα της έβρισκε ένα καλό σύζυγο και για τις υπηρεσίες της πήρε 300 δραχμές. Πραγματικά λίγες ημέρες μετά, παρουσίασε τον γαμπρό: Νίκος Κοντόπουλος το όνομά του ο οποίος δήλωσε ότι είχε πέσει θύμα της μαγείας της Ρούσσου και ήταν έτοιμος να παντρευτεί την Παπαδοπούλου.

Το σχέδιο οργανώθηκε. Ο Κοντόπουλος ήταν συνεργάτης της ψευτομάγισσας και ζήτησε 35 χιλιάδες δραχμές, ως προίκα για να παντρευτεί την αφελή υπηρέτρια. Η οποία πλήρωσε ακόμα ένα σεβαστό ποσό τη μάγισσα για να «δέσει» τα μάγια αλλά ακόμα τίποτα δεν είχε τελειώσει.



Η Ρούσσου διαπίστωσε ότι η Παπαδοπούλου πληρώνει. Της είπε λοιπόν ότι τα μάγια ήταν προσωρινά και θα τα έκανε μόνιμα αν της έδινε 2 χιλιάδες δραχμές ώστε να της παραχωρηθεί το μαγικό αυγό. Η διαδικασία ήταν η ακόλουθη: Θα έβγαινε γυμνή στην ταράτσα του σπιτιού της, τυλιγμένη μόνο με ένα σεντόνι και θα έλεγε κάποια λόγια κάτω από το φως του φεγγαριού. Τότε θα έφευγε το ασπράδι από το αυγό και θα έμπαινε στη θέση του η σκιά του Κοντόπουλου που θα ήταν πλέον «αιχμάλωτος» της Παπαδοπούλου.

Πανευτυχής η υπηρέτρια ενημέρωσε τον γιατρό, στο σπίτι του οποίου εργαζόταν, για το γαμπρό που βρήκε. Εκείνος όμως βγήκε στην «πιάτσα», ρώτησε κι έμαθε ότι επρόκειτο για απατεώνα. Κάπως έτσι έφτασαν στα ίχνη της σπείρας.

Η Ρούσσου είχε και συνεργάτιδα, την Κατίνα Πολυμενάκου η οποία ζητούσε 50 δραχμές για να δώσει το μαγικό πουκάμισο που κάνει το επιθυμητό πρόσωπο να σε ερωτεύεται. Για κακή της τύχη οι τελευταίοι πελάτες ήταν αστυνομικοί μεταμφιεσμένοι κι έτσι αντί για μαγικό πουκάμισο είχαμε χειροπέδες.

Η Πολυμενάκου διαμαρτυρήθηκε ότι ήξερε μόνο να λέει τον καφέ κι αυτό το είχε μάθει στην Κωνσταντινούπολη.

Πηγή: Εφημερίδα ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, 13/5/1933

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά