Όταν οι παπατζήδες σφάζονταν για τα πόστα

Στην Αθήνα του 1933 τα πράγματα ήταν άγρια και στο ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» στις 11 Μαϊου του προαναφερομένου έτους, διαβάσαμε για τη σφαγή στην οδό Αθηνάς.



Ποιοι «σφάχτηκαν»; Δύο γνωστοί παπατζήδες της εποχής, ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου και ο Κωνσταντίνος Μενίκος οι οποίοι άρχισαν να μαχαιρώνονται στη μέση της οδού Αθηνάς προκειμένου να ξεκαθαρίσει ποιος θα είχε τον έλεγχο στο δρόμο.

Τελικά στις απανωτές μαχαιριές της μονομαχίας, ο Παπακωνσταντίνου έπεσε νεκρός ενώ ο Μενίκος κατάφερε τα θανατηφόρα χτυπήματα στον  «ανταγωνιστή» του.

«Πίσω από το Βαρβάκειο κι απέναντι από το εδωδιμοπωλείο του κ.Καράμπελα- και μπροστά στα μάτια των διαφόρων διαβατών του κεντρικού εκείνου μέρους της αγοράς… Μια άγρια βλασφημία ακούστηκε, έπειτα από μια προσβλητική βρισιά, από τον έναν και τον άλλον… ιππότην κι αμέσως άσταψαν στον ήλιο δύο στιλέτα.

Ώσπου να αντιληφθούν οι διαβάτες περί τίνος επρόκειτο, έπειτα από ολιγόστιγμον αγρίαν συμπλοκήν, οι δύο αυτοί μονομάχοι χλωμοί, με τη χλωμάδα του θανάτου, λυγίζανε, πέφτανε χάμω, επάνω στο αίμα τους που έρρεε σαν ποτάμι από τα ξεσχισμένα στήθη τους»

Αυτή είναι η περιγραφή της εφημερίδας «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» για εκείνο το περιστατικό. Τελικά ο Παπακωνσταντίνου έπεσε νεκρός αφού του κατάφερε ο Μενίκος ένα χτύπημα στην καρδιά.

«Επαγγελματικά μυστικά, σύγκρουσις συμφερόντων. Αλλιώς δε δίνουμε λύσεις παρά μόνο με μια μονομαχία με στιλέτα. Και μονομαχήσαμε παλληκαρίσια. Νομίζω;» ήταν η δήλωση του «νικητή» της μονομαχίας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά