Ο έρωτας του αθλητή με την ηθοποιό που κόντεψε να καταλήξει σε τραγωδία

Ένας αθλητής και μια ηθοποιός ήταν ερωτευμένοι στις αρχές της δεκαετίας του ΄30 στην Αθήνα αλλά αυτό το σκηνικό κόντεψε να καταλήξει σε τραγωδία μετά την απόρριψη!



Ο νεαρός βαλκανιονίκης, Βασίλης Σταυρινός και η ηθοποιός Υβόννη Βλαδιμήρου ήταν πολύ ερωτευμένοι. Βρισκόμαστε στο 1933 και στον μήνα Απρίλιο όπου οι εφημερίδες της εποχής δημοσίευσαν μια είδηση μάλλον κωμικοτραγική.

Η Υβόννη αποφάσισε να τερματίσει τη σχέση με τον Βασίλη επειδή ο τελευταίος δεν ολοκλήρωσε κάποιες από τις δουλειές που του είχε αναθέσει στην Αθήνα κι όσο εκείνη βρισκόταν σε περιοδεία. Ο νεαρός αθλητής το έφερε βαρέως πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή κατά την οποία η ηθοποιός έμενε ασυγκίνητη στην επιμονή του για επανασύνδεση.

Αναφερθήκαμε σε μια «κωμικοτραγική» είδηση. Μα κάπως έτσι ήταν! Ο νεαρός αθλητής απείλησε ότι θα σκότωνε την Βλαδιμήρου και στη συνέχεια θα αυτοκτονούσε!  Τελικά το μετάνιωσε αν και πήρε όπλο στα χέρια του. Προσέξτε την ιστορία από την αρχή.

Στη διάρκεια της τέλεσης αγώνων 20 χιλιομέτρων στο Καλλιμάρμαρο ο Σταυρινός ζήτησε το περίστροφο που κρατούσε ο φύλακας του Σταδίου.

«Και τώρα μάθε ότι θα σκοτωθώ αφού τη σκοτώσω» είπε στον φύλακα, τον μπαρμπα- Βασίλη, όπως αποκαλύπτει στο σχετικό ρεπορτάζ η εφημερίδα «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ».



Ο Σταυρινός έτρεξε προς το ξενοδοχείο «Ηλιος» όπου έμενε η Βλαδιμήρου. Είχε αποφασίσει να τη σκοτώσει και να σκοτωθεί.

Ο μπαρμπα- Βασίλης πρόλαβε να ενημερώσει και πρόφτασαν τον Σταυρινό οι συναθλητές του, Μάντικας και Βεργίνης που προσπάθησαν να τον σταματήσουν μαζί με την καλλιτέχνιδα Ελένη Λουκά.

Ο Βεργίνης κράτησε τον Σταυρινό ενώ ο Μάντικας και η Λουκά έτρεξαν να ζητήσουν από την Βλαδιμήρου να τρέξει να κρυφτεί. Όμως ο Σταυρινός την ώρα που τον κρατούσε ο συναθλητής του το σκέφτηκε πιο ψύχραιμα, μπήκε στο πρώτο τραμ που περνούσε κι έφυγε, εγκαταλείποντας την ιδέα της δολοφονίας και της αυτοκτονίας.

Όπως έλεγε στη συνέχεια, αποφάσισε να ερωτευτεί ξανά. Αλλά όχι τη Βλαδιμήρου.

Παρεμπιπτόντως, την Υβόννη Βλαδιμήρου τη μάθαμε σε μεγάλη ηλικία από τις ελληνικές ταινίες και δεν περνούσε από το μυαλό μας ότι θα μπορούσε στα νιάτα της να προκαλεί τέτοιο «πανικό».

Κάπως έτσι τη θυμόμαστε εμείς



Κι εδώ μπορείτε να τη θυμηθείτε σε μια σκηνή με τον Γιώργο Φούντα



Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά