Αθήνα 1934: Διακόσιες αυτοκτονίες λόγω πείνας!!!

Ένα πολύ θλιβερό και σκληρό ρεπορτάζ βρήκαμε στην εφημερίδα «Ακρόπολις» και στο φύλλο της 12ης Ιανουαρίου 1935. Παρουσιάζεται ένα τρομερό στατιστικό, για την Αθήνα του 1934, που αποκαλύπτει ότι κατά μέσο όρο γινόταν μια αυτοκτονία την ημέρα!!!

 


Οι περισσότερες λόγω πείνας και φτώχειας. Λιγότερες ήταν οι αυτοκτονίες για ερωτικούς λόγους. Κι ακόμα λιγότερες οι αυτοκτονίες των γυναικών! Ο μακάβριος απολογισμός μιας χρονιάς, που είχε «φύγει» 12 μέρες πριν…

Σε διακόσιους υπολογίζονταν οι αυτόχειρες λόγω πείνας!!! Δε ξέρω αν μπορείτε να σκεφτείτε το νούμερο, αλλά μέσα σε ένα χρόνο, 200 άνθρωποι αυτοκτόνησαν στην πρωτεύουσα επειδή πεινούσαν! Επειδή δεν είχαν τίποτα να φάνε, δεν είχαν ζωή.

Απερίγραπτο...

Πάμε να δούμε και τα στατιστικά αυτής της μακάβριας λίστας.

-Τα 3/5 των ανθρώπων που αυτοκτόνησαν ήταν έγγαμοι

-Η ηλικιακή ομάδα με τις λιγότερες αυτοκτονίες ήταν 18-20 ετών

-Ο τρόπος αυτοκτονίας ήταν μοιρασμένος: Κάτι παραπάνω με πιστόλια καθώς επίσης με μαχαίρια, δια απαγχονισμού, με φάρμακα, με πτώσεις από την Ακρόπολη.

-Από τον Ιανουάριο ως τον Απρίλιο του 1934 καταγράφηκαν 12 αυτοκτονίες. Τον Μάιο, 8 αυτοκτονίες και 14 απόπειρες. Τον Ιούνιο 8 αυτοκτονίες και 18 απόπειρες (εκ των οποίων οι μισές από γυναίκες). Τον Ιούνιο 9 αυτοκτονίες και 15 απόπειρες.

-Τον Αύγουστο έγινε η έξαρση… Σημειώθηκαν αυτοκτονίες κατά ζεύγη και καταγράφηκαν 62 συνολικά. Τον Σεπτέμβριο έγιναν 44, τον Οκτώβριο 22, τον Νοέμβριο κάτω από 20. Τέλος τον Δεκέμβριο καταγράφηκαν μόνο 9 απόπειρες…

-Ο συνολικός αριθμός αυτοκτονιών και αποπειρών για το 1934, έφτασε στο 352!!! Κάθε ημέρα του 1934 αντιστοιχούσε είτε σε μια αυτοκτονία είτε σε μια απόπειρα!

-Και συνεχίζουμε… Από τους 352, οι 48 ήταν λόγω ερωτικής πίκρας. Οι 23 ήταν γυναίκες. Οι 62 ήταν συνεπεία νευρασθένειας και ανίατων νοσημάτων. Οι υπόλοιποι (περίπου 200) ήταν άνεργοι, προστάτες οικογενειών ή άστεγοι. Απ’ αυτούς που έφτασαν σε απελπισία λόγω πείνας, περίπου 50 είχαν να κάνουν με «πνευματικά επαγγέλματα», δηλαδή δικηγόροι, μικροεπιχειρηματίες, ιδιωτικοί υπάλληλοι ή ήταν φοιτητές….

Τραγικό…

Ακολουθήστε μας στο Facebook

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά