Η επικίνδυνη μόδα του «ΤΙΠΟΤΑ»

Προσπαθώ εδώ και πολύ καιρό να καταλάβω πως το απόλυτο «ΤΙΠΟΤΑ» γίνεται θέμα συζήτησης και προβολής και καταλήγω στο συμπέρασμα ότι «και το μηδενικό είναι νούμερο, άλλωστε»


Πλέον τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Όποιος θέλει να διαφημίσει κάτι βρίσκει μια/έναν επονομαζόμενο Influencer/Instagramer κτλ και προχωρά στο παρασύνθημα. Τον ενδιαφέρουν τα views και οι καρδούλες ανεξάρτητα από το ποιοι είναι αυτοί που βλέπουν ή «αντιδρούν».

Δεν ενδιαφέρονται για το αν πχ ο «δέκτης» βλέπει κι επικεντρώνεται στο προϊόν ή στα οπίσθια, το στήθος της Influencer (κι αντίστοιχα στους κοιλιακούς του αρσενικού). Δεν ενδιαφέρονται προφανώς για την ποιότητα της διαφήμισης αλλά για να «καρφωθεί» στο μυαλό όσο το δυνατό περισσοτέρων. Τι σημασία έχει αν ο «δέκτης» είναι ένας γίββωνας σε οίστρο, ουσιαστικά.

Κάπως έτσι «εξαπλώνεται» το απόλυτο «τίποτα». Διάφοροι συμμετέχοντες σε ανόητα reality γίνονται Influencers (και τούμπαλιν) ή πανελίστες σε εκπομπές ώστε να συζητούν θέματα επικαιρότητας. Αναλύουν ακόμα και σοβαρά κοινωνικά ζητήματα, τρομάρα τους, όταν με το ζόρι βάζουν δύο λέξεις στη σειρά.

Δε ξέρω αν έχετε καταλάβει πόσο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ είναι αυτό.

Παράλληλα, οι πολλοί followers και η μεγάλη απήχηση έχουν ως συνέπεια τη δημιουργία ενός «ειδώλου» για τα νέα παιδιά! Πολλές φορές σε καταστήματα σειράς ρούχων βλέπεις τα 15χρονα στη σειρά με τριάντα προϊόντα το καθένα. Τι κάνουν; Μπαίνουν στο δοκιμαστήριο, αλλάζουν το ένα ρούχο μετά το άλλο, πλακώνονται στις σέλφι κάνοντας και tag το κατάστημα κι έχουμε μπροστά μας το starter pack της/του wannabe Influencer.

Βεβαίως και δεν πρέπει να πηγαίνουμε απέναντι στα σύγχρονα μέσα, ούτε να απαγορεύουμε στα παιδιά να τα χρησιμοποιούν. Πρέπει να τα ξέρουν, να τα μάθουν, να τα διαχειρίζονται ορθώς ώστε να αποφύγουν και πιθανούς κινδύνους.

Όμως οφείλουμε και να ενημερώσουμε ότι να μιμείσαι το απόλυτο τίποτα δεν είναι πρόοδος. Μπορείς απλώς να το βλέπεις.

Ως εκεί.

Follow me

Facebook

Twitter

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά