Η φτώχεια είναι πραγματικότητα δεν είναι λαϊκισμός

Όσο κι αν κουνάς τα γάλατα στην κάμερα και διαφημίζεις αλυσίδες super market ή προϊόντα, η πραγματικότητα είναι αυτή που ζουν οι Έλληνες σε καθημερινή βάση.



Κι αυτή την πραγματικότητα δε μπορείς να την αρνηθείς, ούτε να την αλλάξεις, όσους αριθμούς κι αν παρουσιάσεις, όσα κανάλια κι αν φωνάξεις, όσες αναρτήσεις κι αν έχεις στο Twitter, όσους Μουμτζήδες κάνεις RT και φυσικά όσες φορές κι αν τσακωθείς με τον Πολάκη.

Όσο κι αν κραδαίνεις την εφαρμογή e-katanalotis, όσο κι αν τσιρίζεις ότι «πάμε καλά» και θα είχαμε εκτόξευση αν έλειπε ο πόλεμος, κανείς δε σε πιστεύει, εκτός των αθεράπευτων κομματόσκυλων που ούτως ή άλλως ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν με την ευημερία της χώρας αλλά με τη δική τους τακτοποίηση.

Τα αντικλεπτικά στα γάλατα δεν τα είδε; Αλλά μιλάμε για τον άνθρωπο που φωνάζει «αφήστε τη μιζέρια» και χαρακτηρίζει λαϊκιστές όσους τολμούν να μιλήσουν για φτώχεια. Μαζί με την άλλη, τη ξανθιά πρώην δημοσιογράφο, νυν βουλευτή που τσιρίζει χειρότερα απ’ αυτόν (αλήθεια, τους φαντάζεστε μαζί; Εφιάλτης)

Η φτώχεια είναι μια πραγματικότητα στην Ελλάδα και πλέον το αφήγημα του «κακομαθημένου Έλληνα που έμαθε να ζει πλουσιοπάροχα με δανεικά» έχει τελειώσει μετά από 13-14 χρόνια περίπου.

Ακόμα κι αυτό στον πολίτη το φόρτωσαν ουσιαστικά όσο κι αν επεδίωξαν να «μοιράσουν» την ευθύνη. Για τον απλούστατο λόγο ότι ο πολίτης πλήρωσε το λογαριασμό και μόνο αυτός. Όχι οι πολιτικοί, ούτε οι υπεύθυνοι.

Σε κάθε σπίτι, σε κάθε νοικοκυριό, υπάρχει θέμα και μάλιστα μεγάλο. Με την ακρίβεια να έχει φτάσει στα ύψη, με τα εργασιακά δικαιώματα διαλυμένα, με την κοινωνία να καταρρέει αποχαυνωμένη στα reality που «φορτώνουν» και στις κατευθυνόμενες ενημερωτικές εκπομπές, σε πολλά απ’ αυτά τίθεται θέμα επιβίωσης.

Μας παρουσίασαν ότι είναι φυσιολογικό να κόψουμε το κρέας για να τρώμε φασόλια, ότι το αυτοκίνητο είναι προνόμιο των πλουσίων, ότι θα πρέπει να το βουλώνουμε γιατί «η χώρα είναι σε κίνδυνο» και τα λένε αυτά για να μη βάλουν την τσέπη τους σε κίνδυνο.

Σε καμία άλλη χώρα που θέλει να λέγεται δημοκρατική δεν ειπώθηκε τίποτα από τα παραπάνω γιατί πολύ απλά θα είχε πέσει η κυβέρνηση την ίδια στιγμή. Σε καμία άλλη χώρα δεν οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση με το «έτσι θέλω» την υγεία και την παιδεία.

Σε καμία άλλη χώρα δεν καιγόταν ο κόσμος (Εύβοια) και όλα τα κανάλια πλην ενός ήταν συντονισμένα ΣΕ ΨΕΜΑΤΑ που τα ακούγαμε και ανατριχιάζαμε όσοι ήμασταν εκεί τότε και περνούσαμε μεγάλη περιπέτεια.

Σε καμία άλλη χώρα δε θα τολμούσε, με τέτοια φτώχεια, ο υπουργός ανάπτυξης να βγάζει φωτογραφίες από την Ερμού ή από τα διόδια ως δείγμα ευημερίας! Το ότι από τα 300 άτομα της φωτογραφίας μόνο το ένα κρατούσε τσάντα από ψώνια είναι μια λεπτομέρεια. Το ότι θεωρούν ότι ευημερείς επειδή «τολμάς» να πας εκδρομή, να χαλάσεις βενζίνη και να πληρώσεις διόδια, αν δε σε προσβάλει, τότε λυπάμαι!

Δε θέλει χάος, δε θέλει οργή, αλλά μυαλό και σκέψη. Η ώρα που ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις το καθήκον σου πλησιάζει.

Follow me

Facebook

Twitter

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά