Στην Ελλάδα την Άρντερν τη θεωρούν ΗΔΗ κορόιδο!

Η Τζασίντα Άρντερν θα μπορούσε να αποτελέσει το καλύτερο παράδειγμα μήπως και φιλοτιμηθούν κάποιοι καρεκλοκένταυροι στην Ελλάδα, όμως δεν τρέφω αυταπάτες.



Στα έξι χρόνια της πρωθυπουργίας της στην Νέα Ζηλανδία δεν είχε εύκολες καταστάσεις να διαχειριστεί, τόσο σε ό,τι αφορά στο εσωτερικό όσο και διεθνώς. Οι αποφάσεις που πήρε ήταν δύσκολες αλλά κέρδισε τον κόσμο για τους εξής λόγους: Πρώτον για την ευγένεια. Δεύτερον για την αποφασιστικότητα. Τρίτον γα την ηγετική προσωπικότητα.

Η Τζασίντα Άρντερν έδωσε και τη ψυχή της για τη χώρα της υπενθυμίζοντας πάντα ότι θα πρέπει να είμαστε ευγενικοί, θετικοί και καλοσυνάτοι. Να σεβόμαστε τον εαυτό μας. Να λειτουργούμε ανθρωποκεντρικά και όχι ανάλογα με το τι μας προστάζουν οι χαρτογιακάδες φιγουρατζήδες aka επικοινωνιολόγοι.

Στα 37 της χρόνια, ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας ενώ προεκλογικά είχε αντιμετωπίσει παράξενες ερωτήσεις όπως: «Τι θα κάνετε σε περίπτωση που μείνετε έγκυος;».

Η Άρντερν, τους είχε αποστομώσει με μια τοποθέτηση αυθόρμητη, αυτονόητη και ξεκάθαρη: «Είναι εντελώς απαράδεκτο να λέμε το 2017 ότι οι γυναίκες πρέπει να απαντούν σε αυτή την ερώτηση. Η επιλογή του πότε θα κάνει παιδιά είναι θέμα της γυναίκας και δεν θα πρέπει να καθορίζεται από το αν της έχει ανατεθεί μια δουλειά ή όχι ή αν θα της προσφερθούν ευκαιρίες για δουλειά». Είπε το φυσιολογικό δηλαδή, μόνο που αυτά είναι πολυτέλεια στις μέρες μας.

Αγαπήθηκε από τον κόσμο γιατί ήταν εργατική, έντιμη και ανθρώπινη. Φυσικά και όχι προσποιητά. Νοιάστηκε για την πατρίδα της κι όταν διαπίστωσε ότι δε διέθετε πλέον την κατάλληλη ενέργεια για ν’ ανταπεξέλθει και να βοηθήσει τη χώρα της, όμορφα κι έντιμα ανακοίνωσε ημερομηνία εκλογών.

Δεν «κατσικώθηκε» στην καρέκλα, δεν ανέθεσε σε επικοινωνιολόγους και Media ή υπουργούς της κυβέρνησής της να σπεύσουν να καλύψουν την έλλειψη της δικής της ενέργεια, αλλά έκανε αυτό που έπρεπε. Για τον εαυτό της και τη χώρα της! 

Αυτά γίνονται όπου υπάρχει πολιτισμός. Στην Ελλάδα η Άρντερν ήδη θα θεωρείται κορόιδο απ’ αυτούς που παριστάνουν τους πολιτικούς κι έχουν ρίξει τη δημόσια ζωή στα τάρταρα.

Follow

Facebook

Twitter

Linkedin

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά