Αν πληρώσεις θα χειρουργηθείς! Είναι δυνατό να υπάρχει τέτοια χώρα;

 Δεν είναι δυνατό να ζούμε σε αυτή τη χώρα όπου προσπαθούν με κάθε τρόπο να σε πείσουν ότι «μόνο όσοι έχουν χρήματα ΠΡΕΠΕΙ να ζήσουν ενώ οι υπόλοιποι, ειλικρινά δε μας απασχολείτε»!



Το νομοσχέδιο που αποτελεί «έμπνευση» (βάλτε ερωτηματικά, βάλτε σκέψεις και ό,τι θέλετε) των Πλεύρη και Γκάγκα, ουσιαστικά βάζει τέλος στο προνόμιο/δικαίωμα της Δημόσιας Υγείας και «σπρώχνει» τον κόσμο προς τα ιδιωτικά νοσοκομεία!

Θα μου πείτε ότι δε διαφέρει σε τίποτα με ό,τι κάνουν για την Παιδεία, όπου έντεχνα στρέφουν τον κόσμο στα ΙΕΚ των επιχειρηματιών (και όχι εκπαιδευτικών) ενώ σταδιακά αποδυναμώνουν τα δημόσια σχολεία. Ασυγχώρητο κι αυτό, όμως εδώ μιλάμε για τις ζωές των ανθρώπων.

Προσέξτε:

Προβλέπεται η δυνατότητα προκήρυξης θέσεων μερικής απασχόλησης αλλά και η δυνατότητα για τους ιατρούς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης που υπηρετούν σε νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., υπό προϋποθέσεις, να λειτουργούν ιδιωτικό ιατρείο ή να παρέχουν υπηρεσίες προς ιδιωτικές κλινικές, ιδιωτικά διαγνωστικά ή θεραπευτικά εργαστήρια και γενικότερα σε κάθε είδους ιδιωτικές επιχειρήσεις, που παρέχουν ή καλύπτουν υπηρεσίες υγείας.

Καταργείται, ουσιαστικά, η πλήρης απασχόληση των γιατρών στο Ε.Σ.Υ.

Την ώρα που υπάρχουν ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό συνδυαστικά με άλλες ελλείψεις σε υποδομές και εξοπλισμό, προωθείται η part time εργασία στο Ε.Σ.Υ. Αν αυτό δεν αποτελεί ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ της Δημόσιας Υγείας, τότε τι άλλο είναι;

Μετά θα «κλαιγόμαστε» επειδή τα «καλά μυαλά της Ελλάδας πάνε στο εξωτερικό να βρουν δουλειά»! Γιατί να μην πάνε; Η προστασία της Κυβέρνησης απέναντί τους είναι- όχι να τους αυξήσει το μισθό ή να τους προσλάβει στη Δημόσια Υγεία αλλά- να τους επιτρέψει να έχουν και ιδιωτικά ιατρεία κρατώντας το Ε.Σ.Υ. ως «πάρεργο», για ένα «σίγουρο μισθό».

Και μετά θα ήθελα μια ειλικρινή απάντηση για το ποιος δημιουργεί κακή νοοτροπία. Αλλά δεν περίμενα κάτι περισσότερο όταν ο «ομογάλακτος» και νυν υπουργός που μας εκτοξεύει (συγγνώμη «αναπτύσσει») είχε βάλει είσοδο 5 ευρώ κατά κεφαλή στα δημόσια νοσοκομεία λες και πάμε στο θέατρο.

Υπάρχουν κι άλλα όμως: Προβλέπεται η λειτουργία κι απογευματινών χειρουργείων αλλά με την προϋπόθεση ότι ο ασθενής θα πρέπει να πληρώσει- αν έχει βέβαια την οικονομική δυνατότητα- ώστε να παρακάμψει τη μεγάλη πρωινή λίστα αναμονής!

Πως λέμε «φακελάκι»; Στο επίσημο πλέον.

Κάτι που σημαίνει ότι αντί να επενδύσουμε σε προσωπικό και σε υποδομές/εξοπλισμό, εμείς (η Κυβέρνηση που εκλέξαμε δηλαδή) ασχολούμαστε μόνο με όσους μπορούν να πληρώσουν. Οι υπόλοιποι ας μπουν στη λίστα, ως «Μπυθουλαίοι» που έλεγε και η Μαντάμ Σουσού.  

Follow me

Facebook

Twitter

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά