«Δεν ήξερα, δεν άκουσα, ήμουν ανέμελος». Δεν είναι δήλωση, αλλά παραδοχή αποτυχίας

Ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούν να βουτήξουν στην «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» τον πρωθυπουργό δεν είναι απλώς άκομψος, δεν είναι ούτε προσβλητικός αλλά θα τον χαρακτήριζα εντελώς ΑΝΟΗΤΟ!



Δε ξέρω τι είδους επικοινωνιολόγοι είναι αυτοί και που- αλλά και πως- ακριβώς το σπούδασαν ή το εφάρμοσαν το αντικείμενο, στα δικά μου μάτια τουλάχιστον (έστω κι αν δεν είναι τόσο σημαντικό) έχουν αποτύχει οικτρά. Η κατεύθυνση να βγάλουν «καρτούν» τον κ.Μητσοτάκη, έναν άνθρωπο που πίστεψαν εκατομμύρια ψηφοφόρων και γι’ αυτό τον εξέλεξαν, δεν του ρίχνει «μανδύα αθωότητας κι αφέλειας» αλλά παραδίδει στην κοινή γνώμη έναν πρωθυπουργό που ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ότι απέτυχε.

Διότι όταν γίνονται παρακολουθήσεις αλλά «δεν ενημερώνεσαι ούτε και γνωρίζεις» όταν οι Ευρωπαίοι βγάζουν στα μανταλάκια την κ.Σπυράκη και παίρνεις πίσω την υποστηρικτική ανακοίνωση λέγοντας «είναι σοβαρή υπόθεση για την οποία δεν είχα ενημερωθεί», όταν σε περίοδο πανδημίας κάνεις ολόκληρη εκστρατεία για να μείνει ο κόσμος κλειδαμπαρωμένος κι εσύ παίρνεις το ποδήλατο και όταν κατακρίνεσαι μιλάς για «στιγμή ανεμελιάς», συγγνώμη αλλά δε βλέπω κάτι άλλο,

Με λίγα λόγια; Ο πρωθυπουργός που με νόμο πήρε υπό τη σκέπη του την ΕΥΠ δεν έμαθε τίποτα για τη δράση της. Ειλικρινά, μετά απ’ αυτή την ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ (διότι είναι ξεκάθαρο ότι αυτό συμβαίνει) θα επιθυμούσα να συμβούν τα εξής

1.Να μάθω το κριτήριο υπό το οποίο προσελήφθη ο συγκεκριμένος επικοινωνιολόγος

2.Να γνωρίσω εκείνον που τον προσέλαβε

3.Να γνωρίσω τον καθηγητή του σε θέματα επικοινωνίας.

Τόσο «γυμνή» αλήθεια ότι η επικοινωνία παίζει πρώτο ρόλο και όχι η ουσία δεν έχω ξαναδεί. Τέτοια ξεδιαντροπιά από εκπροσώπους των ΜΜΕ που όχι απλώς καταπίνουν όλες αυτές τις ανοησίες αλλά με συμπεριφορά παιδιών δημοτικού καγχάζουν σε βάρος μας στο στυλ «ωωωωω τι σας είπεεεεε» θα πρέπει να αναζητηθεί στις λογοκριμένες εποχές της χούντας.

Μόνο που τότε δεν υπήρχαν οι πρόθυμοι αλλά κι εκείνοι που απειλούνταν. Τώρα δυστυχώς είναι όλοι πρόθυμοι.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σαφές ότι προσπαθούν να περάσουν εκεί που πρέπει το πρόσωπο του «δυναμικού» (π.χ στα ελληνοτουρκικά) κι εκεί που πρέπει, επίσης, το πρόσωπο του «αφελή». Δε μπορώ να καταλάβω πως ένας «δυναμικός, αποφασιστικός, που παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρώπη» όπως διασπείρουν, μπορεί ταυτόχρονα να είναι τόσο αφελής, ανενημέρωτος και να αγνοεί βασικά πράγματα! Δε συνδυάζονται αυτά τα δύο! 

Follow

Facebook

Twitter

Linkedin

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά