Η επόμενη κίνηση είναι ο «επίσημος ρουφιάνος της γειτονιάς»

Όσοι θυσιάζουν στοιχειώδεις ελευθερίες για λίγη ασφάλεια, δεν αξίζουν ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια, είχε πει ο Βενιαμίν Φραγκλίνος και τελικά βλέπουμε ότι στη χώρα μας δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκφράζουν απόλυτα αυτή την τοποθέτηση.


Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η πολύ επικίνδυνη ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ που εξαπλώθηκε σε χρόνο- ρεκόρ στη χώρα μας μετά «της Καϊλή το πανηγύρι». Θα μπορούσα να πω ότι αποτελεί την απόλυτη απόδειξη ότι «Καϊλή και όμοιοι μας αξίζουν» αλλά θα μου επιτρέψετε να μην είμαι- ακόμα τουλάχιστον- τόσο σκληρός με τους Έλληνες.  Υπάρχουν αποθέματα υπομονής.

«Είδατε που σας ενοχλούσαν οι παρακολουθήσεις; Τις κάνουν και οι Βέλγοι» ήταν το «απόσταγμα σοφίας» που απλώθηκε και το οποίο υιοθετήθηκε ακόμα και από Μ.Μ.Ε. Κάπου εκεί σταματούν τα πάντα και σκέφτεσαι τα εξής: «Είναι πραγματικά τόσο ηλίθιοι ή μας περνούν για ηλίθιους;».

Καταλήγω στο συμπέρασμα του Επίκτητου, ενός Στωικού φιλόσοφου: «Κανείς δε μπορεί να είναι ελεύθερος αν δεν είναι κύριος του εαυτού του». Δεν είμαι τόσο βέβαιος, άλλωστε ότι όσοι διαδίδουν μέσω Μ.Μ.Ε τέτοιες χυδαίες αναλύσεις είναι και κύριοι του εαυτού τους.

Πιθανότατα η χειρότερη κοινωνία είναι αυτή των ευτυχισμένων σκλάβων. Των χαμογελαστών, που θεωρούν ότι τα συμφέροντά τους είναι ίδια με του «αφέντη» απλά και μόνο επειδή απέκτησαν το προνόμιο να συνομιλούν μαζί τους προκειμένου να εξαπλώνουν τα non papers και την προπαγάνδα. Εκπληκτική πρόοδος, τι να σας πω.

Προφανώς και η παρακολούθηση σε άλλες χώρες, πιο πολιτισμένες, όπου εφαρμόζονται οι νόμοι (τι σας λέω τώρα) είναι η συνέπεια συγκεκριμένων πράξεων και δεδομένης διαδικασίας, που αφορά κάτι το οποίο συμβαίνει σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Αυτό έκανε η Καϊλή και γι’ αυτό συνελήφθη σε μια ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ.

Στην Ελλάδα έχουμε μόνο παρακολουθήσεις χωρίς επιπτώσεις, αν και μιλάμε για τη χώρα όπου παρατηρούμε αδιευκρίνιστους λογαριασμούς, παρέμβαση πολιτικών στη Δικαιοσύνη, κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος, ΜΜΕ με λίστες Πέτσα, υπουργούς που μας προτρέπουν να πεινάμε και να μην οδηγούμε αυτοκίνητο διότι είμαστε φτωχοί, παιδεραστές ή δολοφόνους που παρουσιάζονται ως «ηθικοί», αστυνομικούς που σκοτώνουν κόσμο παραβιάζοντας σηματοδότη αλλά η υπόθεσή τους «εξαφανίζεται».

Άρα λοιπόν από τη στιγμή που καταπίνουν τα παραπάνω γιατί να μη χαίρονται που παρακολουθούνται; Που να καταλάβουν ότι ενώ στο Βέλγιο υπήρξε σύλληψη, στην Ελλάδα θα κάναμε μια εξεταστική επιτροπή, όπως με τον Χριστοφοράκο και όλα καλά.

Θα γυρίσουμε στις εποχές όπου θα προτρέπουμε τον κάθε άνθρωπο να «ρουφιανεύει» το γείτονά του ως εχθρό του έθνους. Και στην Ελλάδα πολλοί θα χαρούν απ’ αυτή την εξέλιξη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά