Της Καϊλή το πανηγύρι

Δρυς πεσούσης πς νρ ξυλεύεται. Όπου «ανήρ» (που βέβαια δε σημαίνει απαραίτητα άνδρας, αλλά κι άνθρωπος) βάλτε «γυνή» και σκεφτείτε αμέσως την Εύα Καϊλή. Τώρα θα πέσουν επάνω της όλοι, ακόμα και οι χιλιάδες που (βρείτε μου εξήγηση) τη ψήφιζαν τόσα χρόνια. Τι είχαν δει και τη ψήφιζαν;



Δεν ασχολήθηκα ποτέ μαζί της για τον απλούστατο λόγο ότι ουδέποτε με «κέντρισε» κάτι για να την παρακολουθήσω. Πέρα από το «μια όμορφη παρουσία» όταν έλεγε δελτίο ειδήσεων στο MEGA, δεν είδα κάτι παραπάνω ώστε να παρακολουθήσω τη διαδρομή της.

Ακόμα και όταν την είδα σε «πολιτικό διάλογο» (όταν αποφάσισε μετά τη σύντομη, πολύ σύντομη δημοσιογραφική της διαδρομή ως παρουσιάστρια και όχι ως ρεπόρτερ) πραγματικά απόρησα για το λόγο που προσπαθούν να μας την «πασάρουν» ως μελλοντική σταρ των πολιτικών μας δρώμενων.

Κι απόρησα ακόμα περισσότερο όταν διάβαζα ότι έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο (η Καϊλή;;;;) στην ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ που ανέτρεψε τον δημοκρατικά εκλεγμένο Γ. Παπανδρέου για να τοποθετηθεί στη θέση του ένας τραπεζίτης.

Παρένθεση: Ουδέποτε ψήφισα Παπανδρέου, Ανδρέα ή Γιώργο. Αλλά ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ υπήρξε στις 11 Νοεμβρίου του 2011. Και είναι μαύρη κηλίδα στην ιστορία της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Απ’ εκεί και πέρα η Εύα Καϊλή έγινε πρωταγωνίστρια (ο Χριστός και η Παναγία) είτε το πιστεύετε είτε όχι. Αλλά μάλλον το πιστεύετε αφού πολλούς από εσάς διαψεύδουν τα ίδια τα στοιχεία.

Διαβάζουμε λοιπόν:

Διακρίθηκε ως Ευρωβουλευτής της Χρονιάς για την Ψηφιακή Εποχή το 2018, ενώ είναι η μόνη Ελληνίδα, που επίσης κάθε χρόνο ήταν ανάμεσα στην λίστα των 50 καλύτερων ευρωβουλευτών.

Παρεμπιπτόντως όσοι έβγαζαν αυτή τη λίστα πρέπει επίσης να λογοδοτήσουν για το κριτήριό τους μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις ή να παραιτηθούν.

Και ξαναδιαβάζουμε:

Στις ευρωεκλογές του 2014 εξελέγη πρώτη ευρωβουλευτής με την Ελιά - Δημοκρατική Παράταξη (S&D) με 122.054 ψήφους.

Στις ευρωεκλογές του 2019 επανεξελέγη ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής, λαμβάνοντας 145.650 ψήφους.

Και καταλήγουμε

Στις δημοτικές εκλογές του 2002 εξελέγη δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης.

Στις εκλογές του 2004 έθεσε υποψηφιότητα για πρώτη φορά στην περιφέρεια Α' Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ καταφέρνοντας να καταλάβει εκλόγιμη θέση, την οποία εν τέλει δεν ανέλαβε λόγω της απόφασης του τότε προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου να κρατήσει την έδρα της Θεσσαλονίκης.

Στις εκλογές του 2007 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, ενώ στις εκλογές του 2009 επανεξελέγη.

Στις εκλογές του 2012 αναδείχθηκε πρώτη σε ψήφους, αλλά δεν ανέλαβε λόγω της απόφασης του τότε προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου να κρατήσει την έδρα της Θεσσαλονίκης.

Την περίοδο 2013 - 2014 διετέλεσε πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας και Ίσων Ευκαιριών του Υπουργείου Εσωτερικών

Με λίγα λόγια η Εύα Καϊλή απολάμβανε λαϊκή στήριξη και ήταν δημοφιλής. Από τι; Που ακριβώς μας αποκάλυψε τις πολιτικές της ικανότητες, τις κοινωνικές της δράσεις, τις προτάσεις της!

Τα παραπάνω γεγονότα ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ! Πραγματικά, πως μοιράζονται οι διακρίσεις; Με τι κριτήριο ψηφίζει ο κόσμος;

Τι παραπάνω από ένα «φρέσκο νεανικό και όμορφο πρόσωπο στο γυαλί του MEGA» υπήρξε; Και δεν το λέω για να τη μειώσω, αλλά γιατί ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.

Πολύ γρήγορα «σερβιρίστηκε» και ακόμα πιο γρήγορα ανήλθε, όχι με τα σκαλοπάτια αλλά με το ασανσέρ, αυτά τα γρήγορα που μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα σε πάνε στον 50ο όροφο και σε πιάνει ζαλάδα.

Κι όταν όλα γίνονται γρήγορα, σου φαίνονται κι εύκολα. Κι όταν σου φαίνονται εύκολα, αρχίζει το πρόβλημα.

Κάτι τελευταίο: Ακόμα κι αν αποδειχθούν ανυπόστατες οι κατηγορίες περί σκανδάλων (αν και είναι σκάνδαλο και κοινωνική πρόκληση να εκθειάζονται τα εργασιακά δικαιώματα- τα ποια;- στο Κατάρ όπως έκανε η κυρία) η άποψή μου δεν αλλάζει για την Εύα Καϊλή. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά