Τους κρυφούς (δήθεν δημοσιογράφους αλλά) επικοινωνιολόγους να φοβάσαι

Η Πόπη Τσαπανίδου έκανε το αυτονόητο από τη στιγμή που αποφάσισε να αλλάξει επίπεδο και να αφήσει τη δημοσιογραφία, την παρουσίαση και να περάσει το πόστο ευθύνης της επικοινωνίας στον ΣΥΡΙΖΑ.



Το ίδιο ακριβώς είχε κάνει παλαιότερα (μεταξύ άλλων) και ο Θοδωρής Ρουσόπουλος και σίγουρα υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις. Τα ίδια γίνονται και στις αθλητικές ομάδες όπου θα πρέπει να αφαιρέσεις την ταυτότητα του δημοσιογράφου εφόσον αναλάβεις υπεύθυνος επικοινωνίας.

Το έχω ζήσει αυτό το «έργο» και δε μπορώ να πω ότι ήταν εύκολο. Από τη μία είναι μεγάλη τιμή να αναλαμβάνεις ένα τέτοιο φορτίο. Από την άλλη, θα πρέπει να το διαχειριστείς εσωτερικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να μη μπλέξεις τη μια ιδιότητα με την άλλη, αλλιώς θα έχεις μεγάλο πρόβλημα. Ακόμα κι αν οι προθέσεις σου είναι οι καλύτερες.

Κι αυτό θα συμβεί επειδή θα κρίνεσαι- πλέον- ως παράγοντας, ως πολιτικός και όχι ως δημοσιογράφος. Απλά και ξεκάθαρα.

Κάπως έτσι θα κριθεί και η κ.Τσαπανίδου απ’ εδώ  και στο εξής. Με μια υποσημείωση: Θα την κρίνουν (όπως έκριναν και όλους που βρεθήκαμε σε αυτό το πόσο) ακόμα κι εκείνοι που δεν έχουν καταφέρει να διαχωρίσουν τη θέση του δημοσιογράφου από τον πολιτικό/παράγοντα.

Θα κουνήσουν το δάχτυλο όσοι σέρνονται στο βούρκο του «παραγοντισμού» προς ίδιον όφελος αν κι ακόμα φορούν προσωπείο δημοσιογράφου. Υπάρχουν μπόλικοι από δαύτους είτε τους αναζητήσετε στις αρθρογραφίες των ιστοσελίδων είτε στις διάφορες πολιτικές εκπομπές.

Από την εμπειρία μου έχω συμπεράνει ότι θα πρέπει να φοβάσαι τους «κρυφούς επικοινωνιολόγους» οι οποίοι κουβαλούν το σύμπλεγμα του «διοικητή» και του «μετέχοντος στη λήψη αποφάσεων» φορώντας όμως την περίτεχνη μάσκα του δημοσιογράφου και «μαλώνοντας» τους πάντες με διδαχές περί δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Ξέρω ότι το μυαλό σας πάει σε πολλούς. Δεν έχετε κι άδικο. Κάποια στιγμή θα ήθελα (όταν βρω χρόνο πλέον από το διάβασμα και τις σπουδές) να αφιερώσω ένα βιβλίο σε αυτά τα «ερπετά» αλλά σκέφτομαι μήπως τους κάνω και χάρη!

 Follow

Facebook

Twitter

Linkedin

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά