Γίνε η αλλαγή του εαυτού σου

Αυτά που θα ακολουθήσουν δεν είναι απλές σκέψεις που καταγράφονται στο «βιβλίο» μου αλλά μια παρότρυνση προς όλους να ακολουθήσουν το δρόμο της ενδοσκόπησης, της ειλικρίνειας και της αυτοκριτικής.



Να κάνεις δηλαδή μια η συνειδητή προσπάθεια να σκεφτείς και να αξιολογείς στιγμές και καταστάσεις που ζεις. Δε χρειάζεται να «φορτώσεις» με ταμπέλες τον εαυτό σου και να τον «ρίξεις στο πάτωμα», είναι εντελώς άστοχο και ανώφελο να επιδιώξεις να φορτωθείς όλα τα βάρη από τα λάθη σου και μη, για να κάνεις ένα restart, μια νέα αρχή.

Η αλλαγή του εαυτού σου θα αρχίσει από τη θετική διάθεση κι από την απόλυτη επιθυμία να ασχολείσαι μόνο με όσα θα κάνουν καλύτερη τη ζωή σου. Να μη δίνεις σημασία σε όσα είναι τοξικά, να μην τα προσπερνάς αδιάφορα αλλά και να μην καθορίζουν τις πράξεις και τις κουβέντες σου.

Φτιάξε λοιπόν, την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου αφήνοντας πίσω το παρελθόν, έχοντας όμως αναγνωρίσει όλες τις καταστάσεις που σε κράτησαν τόσο καιρό στη δίνη της τοξικότητας.

Θα σας πω ένα απλό παράδειγμα: Από τότε που αποφάσισα να αρχίζω με θετική διάθεση, χωρίς άγχος, χωρίς να με απασχολεί τίποτα πέρα από το να έχω δύναμη δημιουργίας από το πρωί, όλα άλλαξαν. Είτε το πιστεύετε είτε όχι ακόμα και το θέμα του parking.

Πήγαινα κάπου και σκεφτόμουν που θα παρκάρω! Πλέον πηγαίνω στον προορισμό μου και είναι το μόνο που δε σκέφτομαι! Δε με ενδιαφέρει το θέμα, είναι τόσο ασήμαντο άλλωστε. Ακόμα κι αν παρκάρω μακριά από τον προορισμό μου, δεν πειράζει, θα περπατήσω!

Στο δρόμο, πολλές φορές γινόμουν «θηρίο» με τη συμπεριφορά των άλλων οδηγών. Δε δίνω σημασία. Όχι επειδή δεν πρόκειται να φτιάξω εγώ τον κόσμο αλλά κυρίως επειδή δεν έχει νόημα να εκνευρίζομαι για κάτι που έγινε και πέρασε.

Όταν θέλω να ξεκουραστώ, το μόνο που χρειάζομαι είναι το περπάτημα, λίγη κουβέντα, λίγο γράψιμο ώστε να «αδειάσει» το κεφάλι από τις σκέψεις μου και φυσικά διάβασμα. Ποτέ δεν το έκανα. Το κάνω τώρα κι αισθάνομαι ότι έχω ενέργεια. Γιατί; Διότι- πολύ απλά- είμαι δημιουργικός.

Προσφέρω στον εαυτό μου, πρωτίστως. Διαμορφώνω ένα υγιές οικοσύστημα μέσα στο οποίο ζω, χωρίς αρνητικές σκέψεις, χωρίς πίεση ούτε άγχος. Παρά μόνο με κίνητρο, με όνειρα, με φιλοδοξία.

Ακόμα κι αν είσαι μισού αιώνα άνθρωπος, έχεις λόγο ύπαρξης και φυσικά πολλές αφορμές για να δημιουργήσεις. Να φτιάξεις ό,τι καλύτερο για τον εαυτό σου και τους δικούς σου ανθρώπους. Να επιζητάς όλα εκείνα που μπορείς να απολαμβάνεις όσο έχεις την υγεία σου.

Ποτέ δε σταματάς να μαθαίνεις. Δεν έχει ηλικία ούτε όριο η γνώση.

Κι όταν αποδεσμευτείς από τα δεσμά της αμάθειας, της ψευδαίσθησης, της πλάνης, τότε θα ανοίξεις τα φτερά σου και θα πετάξεις.

Και που είσαι: Δεν είναι κακό να ζητήσεις και βοήθεια! Το αντίθετο, είναι πολύ γενναίο.

Follow

Facebook

Twitter

Linkedin

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά