Όταν ο γιός του βουλευτή Αθήνας έκλεψε την κόρη του Δήμαρχου Πειραιά (1934)

Οι... απαγωγές (εθελούσιες) μεταξύ ερωτευμένων ήταν συνηθισμένο φαινόμενο στην παλιά Αθήνα. Πάντως αυτή που αλιεύσαμε στο φύλλο της 15ης Μαρτίου 1934 της εφημερίδας "Ελεύθερος Άνθρωπος" είχε... πολιτικές προεκτάσεις. Για αρχή δείτε τη φωτογραφία των... συμπέθερων! 


Η 18χρονη Τάνια, θετή κόρη του τέως Δημάρχου Πειραιώς, Μιχαήλ Ρινόπουλου και ο 26χρονος  Σόλων Κριεζής, γιός του χρηματιστή και βουλευτή Αθήνας, Λάζαρου Κριεζή, ερωτεύτηκαν από παιδιά. Άλλωστε έμεναν και στην ίδια πολυκατοικία, στην οδό Αγαθουπόλεως 4.


Μια μέρα, όμως συνέβησαν οι... εξαφανίσεις. Ας δούμε τι συνέβη με την Τάνια που είπε στους γονείς της ότι θα πήγαινε για τσάι σε ένα φιλικό σπίτι.


Τα ίδια ακριβώς και στην οικία Κριεζή. Οι σχέσεις των δύο οικογενειών ψυχράνθηκαν. Οι έρευνες για ανεύρεση των παιδιών δεν καρποφόρησαν. Κι απλώς σταμάτησαν όταν μέσω τηλεγραφήματος ενημερώθηκαν για το γάμο των παιδιών. Πάντως δεν αποδέχτηκαν το γεγονός.


Το ρεπορτάζ ολοκληρώνεται με... δηλώσεις των δύο οικογενειών. Ας δούμε πρώτα τι είπε η μητέρα της Τάνιας.


Ο πατέρας του Κριεζή, ξεκαθάρισε ότι οι αντιρρήσεις του είχαν να κάνουν με το ότι ο μισθός του γιού του δεν επαρκούσε ώστε να συντηρήσει οικογένεια... Και οι πληροφορίες ανέφεραν ότι δεν θα τον βοηθούσε οικονομικά.


Αυτά που λέτε...

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά