Η υπόθεση του σαδιστή πολυεκατομμυριούχου του Ψυχικού, Ελευθέριου Ιωάννου (1934)

 Την πρωτοχρονιά του 1934, η εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ" δημοσιεύει- μέσα σε όλα τα εορταστικά και χαρούμενα- την είδηση της σύλληψης του Ελευθέριου Ιωάννου. Του αποκαλούμενου σαδιστή του Ψυχικού, ο οποίος στην πολυτελή του έπαυλη βασάνιζε τις γυναίκες που άλλα περίμεναν κι άλλα βίωναν! 


Βεβαίως δεν μπορείτε να δείτε το πρόσωπό του καθαρά, αφού μεσολαβούν 86 χρόνια από τότε που πρωτοδημοσιεύτηκε! Όμως τα ρεπορτάζ που θα διαβάσετε παρακάτω, θα έχουν πεντακάθαρα γράμματα και θα καταλάβετε το εγκληματικό μέγεθος του σαδιστή πολυεκατομμυριούχου του Ψυχικού.

Να ένα πρώτο δείγμα.



Ο Ιωάννου δεν ήταν καλά στα μυαλά του. Είχε κάνει πολλά! Είχαν υποβληθεί μηνύσεις σε βάρος του. Την ίδια στιγμή τα μέλη της οικογένειάς του δεν άντεχαν να διασύρεται το όνομά τους. Ο εγκλεισμός του στο Ψυχιατρείο κατόπιν εξέτασης από τους επιστήμονες, ήταν μονόδρομος.


Όσο για το τι έκανε; Υπάρχει αναλυτικό ρεπορτάζ (όπου αναφέρονται και τα ονόματα μερικών από τα θύματά του) για την τακτική του, για τα εργαλεία βασανισμού και για όλες τις τρομακτικές στιγμές που περνούσαν στα χέρια του οι άτυχες γυναίκες. Διεστραμμένο μυαλό...


Και βέβαια επειδή ήταν πλούσιος, ο Νομάρχης αποδέχτηκε το αίτημα να νοσηλευτεί σε ιδιωτική κλινική και όχι στο Δημόσιο Ψυχιατρείο...


Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά