Ο Αθηναίος δικηγόρος που αναστήθηκε (1934)

Μια περίπτωση νεκροφάνειας με πρωταγωνιστή Αθηναίο δικηγόρο, καταγράφηκε σε ρεπορτάζ του Τύπου της 19ης Ιανουαρίου 1934. Ο δικηγόρος Θ.Τ. αναστήθηκε ενώ όλα ήταν έτοιμα για την κηδεία του... Κι άφησε ξερούς όσους είχαν συγκεντρωθεί για να θρηνήσουν το χαμό του.


Απίστευτο ακούγεται, αλλά είναι αληθινό. Μάλιστα όταν συνήλθε (όπως λέει και η λεζάντα του σκίτσου στην εφημερίδα "Ελεύθερος Άνθρωπος") είδε απέναντί του τον ιερέα που είχε πάει στο σπίτι για να τον διαβάσει πριν οδηγηθεί στο νεκροταφείο. Ανατριχιαστικό.

Το όνομά του δεν γράφτηκε παρά μόνο τα αρχικά του: Θ.Τ. Δικηγόρος και μεγαλοκτηματίας της Αθήνας. Κι όλα άρχισαν όταν παραπονέθηκε για πονοκέφαλο και σκέφτηκε ότι θα είχε κρυώσει... Όμως.... Διαβάστε το ρεπορτάζ: 


Ο γιατρός ανακοίνωσε το μοιραίο. Ο θρήνος άρχισε. Κι επίσης κινήθηκε η διαδικασία για την κηδεία. Το αναφέρει και το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ελεύθερος Άνθρωπος"


Πέρασαν 10 ώρες από τη στιγμή της πιστοποίησης του θανάτου από ανακοπή. Κι ενώ ο εργολάβος έβαζε το φέρετρο στο σπίτι του δικηγόρου, ο... πεθαμένος συνήλθε. Παραξενεύτηκε επειδή μύριζε λιβάνι και παραπονέθηκε για πόνο στο κεφάλι του! 


Κι ακολούθησαν όλα αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω... Ωραία, συγκινητικά και χαρμόσυνα (τελικά)


Ιδού και ο κύριος τίτλος του ρεπορτάζ



Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά