Ο έρωτας του 20χρονου με την 17χρονη μπαλαρίνα του "Αλάμπρα" και η τραγωδία

Μια ακόμα ερωτική ιστορία με τραγικό τέλος αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Τύπου το 1934. Και συγκεκριμένα στις 31 Ιανουαρίου. Ένας 20χρονος νέος, γόνος ευκατάστατης οικογένειας από την Παιανία (Λιόπεσι όπως αναφέρεται) ερωτεύτηκε μια 17χρονη μπαλαρίνα του Θεάτρου "Αλάμπρα". Η άρνηση των γονέων του να δώσουν συγκατάθεση για το γάμο, δημιούργησε προβλήματα... Τίποτα όμως δεν ήταν όπως φάνηκε στην αρχή.


Η Φωφώ Χαρμπή, εικονίζεται στην παραπάνω φωτογραφία. Έζησε τον έρωτα με τον 20χρονο Γρηγόρη Θηραίο. Ο οποίος δεν άντεξε, μετά την άρνηση των γονιών του, να στερηθεί τον έρωτά του κι εξαφανίστηκε σε ένα βράδυ. Όταν βρέθηκε το πτώμα του, θεώρησαν ότι αυτοκτόνησε. Όμως...

Το στόρι έχει ως εξής: 


Ο Θηραίος ταχυδρόμησε στους γονείς του και τους ενημέρωσε ότι θα πήγαινε σε ταξίδι. Τελικά το άψυχο κορμί του βρέθηκε στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Ο πατέρας του έκρινε ότι το παιδί του είχε πέσει θύμα ληστών.


Στο "Αλάμπρα" η κατάσταση δεν ήταν και ιδιαίτερα χαρούμενη στα παρασκήνια. Η μικρή Φωφώ έκλαιγε διαρκώς. Ο ρεπόρτερ της εφημερίδας κατάφερε να μπει στο καμαρίνι της και περιγράφει τα λόγια της αλλά και τη μετάλλαξή της σε χαρούμενο κορίτσι, έτοιμο να τραγουδήσει για τις ανάγκες του θεάτρου... Και μετά το τραγούδι, πίσω στο καμαρίνι με νέα δάκρυα



Η ανατροπή δεδομένων έγινε μετά από μερικές ημέρες. Η συμπληρωματική κατάθεση του πατέρα, που έκανε λόγο για ληστεία μετά φόνου από την πρώτη στιγμή, άλλαξε την κατάσταση. Οι Αρχές έψαξαν το θέμα και απέκλεισαν πλέον το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας... Δολοφονία από ληστές, ήταν πλέον το συμπέρασμα.




Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά