Έκανε τον πεθαμένο για να κερδίσει 200 δραχμές από την οικογένειά του!

Στο "ταξίδι" που κάνουμε στα δημοσιεύματα του Τύπου στη διάρκεια του μεσοπολέμου, διαβάσαμε για πολλούς απατεώνες. Θα μας επιτρέψετε όμως να πούμε ότι αυτό που έκανε ο Θεμιστοκλής Οικονομίδης ξεπερνά κάθε νοσηρή φαντασία. Δικαίως είναι ο... απατεώνας του μεσοπολέμου στην Αθήνα!


Ο Οικονομίδης, γόνος πολύ καλής οικογένειας, είχε την... αλητεία και την απατεωνιά στο αίμα του. Έφυγε από το σπίτι του, έγινε το "μαύρο πρόβατο" της οικογένειας. Το γιατί θα το διαβάσετε παρακάτω στο ρεπορτάζ που είναι κατατοπιστικό. Όμως σίγουρα ξεπέρασε τον εαυτό του όταν για να καλύψει ένα χρέος του, έκανε τον... πεθαμένο (σε συνεννόηση με φίλους του) προκειμένου να πάρει 200 δραχμές από την οικογένεια του (για το... φέρετρο).

Κι επειδή περίσσεψαν λεφτά, έκανε και ένα ωραίο γλέντι.


Ποιος ήταν όμως ο Θεμιστοκλής Οικονομίδης; Στο ρεπορτάζ που ακολουθεί θα διαβάσετε πολλά και θα καταλάβετε ακόμα περισσότερα...


Οι απάτες συνεχίστηκαν. Σε μέρη της Ευρώπης (μετά το Μόντε Κάρλο) αλλά και στην Αθήνα. Παρότι οι δικοί του τον απέπεμψαν και μπήκε στη φυλακή κάποια στιγμή, δε σταμάτησε να κάνει απατεωνιές.


Ο απίστευτος αυτός τύπος, βρήκε ένα τυπογραφείο κι άρχισε να εκδίδει ένα περιοδικό μέσω του οποίου εξυμνούσε την άσωτη ζωή! Βεβαίως το περιοδικό είχε μόνο ένα αναγνώστη, τον Οικονομίδη. Άρα είχε μόνο έξοδα και κανένα έσοδο


Σιγά μην είχε θέμα να σκαρφιστεί νέα απατεωνιά. Με τους φίλους του νοίκιασαν ένα φέρετρο, απλό, λιτό... Ο Οικονομίδης μπήκε μέσα κι έκανε τον πεθαμένο. Στη συνέχεια το φέρετρο τοποθετήθηκε σε ένα ταξί και όλοι μαζί κινήθηκαν προς το σπίτι της οικογένειας Οικονομίδη! Η συνέχεια είναι απολαυστική.


Τελικά ο απατεώνας συνελήφθη την επόμενη μέρα και παρομοίαζε τον εαυτό του με τον Μαξίμ Γκόρκι


Μιλάμε ότι ο τύπος έπαιζε μεγάλη μπάλα.

Ακολουθήστε μας στο Facebook


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά