Μεταξουργείο 1934: Η καφετζού που έγινε μήλον της έριδος ανάμεσα στο σύζυγο και στον ξάδερφό της

Στην οδό Κολωνού, τον Μάιο του 1939 διαδραματίστηκε μια πολύ παράξενη ιστορία η οποία κατέληξε σε έγκλημα. Μήλον της έριδος και κεντρικό πρόσωπο ήταν η Ανδρονίκη Μαζαράκη, διάσημο μέντιουμ της εποχής, από τις «καφετζούδες» της υψηλής κοινωνίας. Δράστης ο σύζυγός της. Θύμα ο ξάδερφός της.



Ο Παναγιώτης Μαζαράκης, παλαιοπώλης στο επάγγελμα, τα περνούσε μια χαρά με την Ανδρονίκη… Έξω από το σπίτι τους στάθμευαν καθημερινά πολυτελή αυτοκίνητα, πελατών της συζύγου του.

Κάποια στιγμή δέχθηκαν να μείνει μαζί τους, ο Παναγιώτης Νικολάτος. Σωφέρ στο επάγγελμα, ξάδερφος της Ανδρονίκης. Είχε μείνει άνεργος και ήθελαν να τον βοηθήσουν.

Ο Νικολάτος παρατήρησε ότι η ξαδέρφη του έβγαζε πολλά χρήματα. Δεν έχασε ευκαιρία και κινήθηκε για να την κατακτήσει. Ερωτικά… Η ίδια αντιστάθηκε αλλά δεν είπε τίποτα στο σύζυγό της ώστε να μην υπάρξει σκάνδαλο. Μετά τις έντονες πιέσεις, όμως, του Νικολάτου τα αποκάλυψε όλα στο σύζυγό της.

Ο Μαζαράκης έδιωξε από το σπίτι τον Νικολάτο. Χώρισε για ένα διάστημα και με τη σύζυγό του αλλά τα ξαναβρήκαν κι εγκαταστάθηκαν στο Μεταξουργείο, στην οδό Κολωνού 39.

Ο Νικολάτος εγκαταστάθηκε σ’ ένα δωμάτιο αλλά συνέχισε να ενοχλεί τη ξαδέρφη του. Πολλές φορές εμφανίστηκε… ημίγυμνος μπροστά στην Ανδρομάχη αλλά και το σύζυγό της, τον οποίο απειλούσε: «Θα σου πάρω τη γυναίκα»!!!



Κάποια στιγμή ο Μαζαράκης ξυλοκόπησε άγρια τον Νικολάτο και μάλιστα καταδικάστηκε σε δίμηνη φυλάκιση, όμως ο… θερμόαιμος ξάδερφος δεν συνετίστηκε. Αντιθέτως έγινε περισσότερο πιεστικός προς την Ανδρονίκη.

Μια μέρα μπήκε… γυμνός στο σπίτι της και της επιτέθηκε αφαιρώντας της το εσώρουχο… Το οποίο άρχισε να περιφέρει ως τρόπαιο! Τότε συνάντησε τον Μαζαράκη ο οποίος του ζήτησε να συνετιστεί… Ο Νικολάτος δεν κατάλαβε τίποτα. «Θα στην παρω θα στην πάρω» φώναζε κοροϊδευτικά… Ο Μαζαράκης έβγαλε το περίστροφο και τον σκότωσε.



«Καλά του έκανα. Το άξιζε… Ήθελε σώνει και καλά να την κάνει ερωμένη του για να της τρώει τα λεφτά» ήταν η δήλωση του δράστη κατά την σύλληψή του στο ΣΤ Αστυνομικό τμήμα.

«Κάναμε τα πάντα για να τον συνεφέρουμε… Εκείνος δεν καταλάβαινε. Δε με αγαπούσε, τα λεφτά μου ήθελε! Τώρα εκείνος είναι στον τάφο και ο σύζυγος  μου στη φυλακή».

(Το διαβάσαμε στην εφημερίδα «Ελεύθερος Άνθρωπος» στο φύλλο της 29ης Μαϊου 1934)

Ακολουθήστε μας στο Facebook

 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά