Ο πλούσιος έμπορος της Σταδίου που τυφλώθηκε από το βιτριόλι της ζηλιάρας ερωμένης του

Ο κ.Κουτσογιάννης ήταν ένας πλούσιος και γνωστός έμπορος της Αθήνας της δεκαετίας του ΄30 με κατάστημα στην οδό Σταδίου. Στις 25 Μαρτίου του 1934, ο Τύπος της εποχής έγραψε για την επίθεση που του έγινε από την ερωμένη του και υπάλληλο του καταστήματός του, Κούλα Ράμμου που του πέταξε βιτριόλι στο πρόσωπο. Ο λόγος; Ερωτική αντιζηλία.


Για να καταλάβετε πόσο σκληρή και κυνική αποδείχθηκε η παραπάνω εικονιζόμενη νεαρά κυρία, διαβάστε την αντίδρασή της όταν της είπαν ότι ο εραστής της θα έμενε τυφλός μετά το βιτριόλι που του πέταξε στο πρόσωπο.



Το ιστορικό έχει ως εξής. Η Κούλα Ράμμου, "ωραία, ξανθή νέα" όπως αναφέρει το ρεπορτάζ μικροπαντρεύτηκε αλλά χώρισε νωρίς. Ήταν μόλις 19 ετών όταν πήρε το διαζύγιό της στις ΗΠΑ και ήρθε στην Ελλάδα. Έπιασε δουλειά στο κατάστημα του κ.Κουτσογιάννη και μετά από τρεις μήνες έκαναν δεσμό... Έζησαν έξι χρόνια ως ζευγάρι μέχρι ν' αρχίσουν τα προβλήματα.


Τελικά μια νεαρά δακτυλογράφος, η Νίτσα Κ., που εργαζόταν σε γραφείο επί τους οδού Γλάδστωνος ήταν η πέτρα του σκανδάλου. Η Κούλα το έμαθε... 



Ο... κατάσκοπος που έβαλε η Κούλα, έκανε δουλίτσα. Και της είπε για τις τρυφερότητας. Όταν ο Κουτσογιάννης επέστρεψε στο μαγαζί, δέχθηκε την επίθεση της ερωμένης του που του πέταξε βιτριόλ προκαλώντας του ανεπανόρθωτη ζημιά στο αριστερό μάτι. Ακολούθως μπήκε στο ταξί και κατευθύνθηκε προς την οδό Γλάδστωνος για να συναντήσει τη Νίτσα! 


Όταν έφτασε εκεί επιτέθηκε στη Νίτσα η οποία όμως απάντησε. Τα πράγματα όμως ήταν δύσκολα για τη νεαρή δακτυλογράφο καθώς ο Κούλα αποδείχθηκε πολύ πιο δυνατή. 


Και ο επίλογος στο ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ελεύθερος Άνθρωπος"




Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά