Ι.Τσιριμώκος: Ο πολιτικός που πέθανε την ώρα της κηδείας του αδερφού του!

Η οικογένεια Τσιριμώκου ήταν από τις παλαιότερες που έπαιξαν ρόλο στην πολιτική ζωή της Ελλάδας. Σε ρεπορτάζ του 1934 (και συγκεκριμένα 24 Ιανουαρίου) αλιεύσαμε ότι ο Ιωάννης Τσιριμώκος, που είχε διατελέσει Υπουργός επί σειρά ετών, άφησε την τελευταία του πνοή την ώρα της κηδείας του αδερφού του, Νικόλαου.

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε και τον βασικό τίτλο στο ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ελεύθερος Άνθρωπος" που γνωστοποίησε την τραγική είδηση.


Στη συνέχεια σας δίνουμε την ευκαιρία να διαβάσετε το ρεπορτάζ που πραγματικά είναι τραγικό. Ο Ιωάννης Τσιριμώκος δεν άντεξε τη θλίψη από το χαμό του αδερφού του... Και την ώρα της κηδείας του, έπεσε νεκρός! 


Όσο για το ποιός ήταν ο Ιωάννης Τσιριμώκος, η εφημερίδα δημοσιεύει ένα σύντομο βιογραφικό το οποίο και μπορείτε να διαβάσετε πριν σας πούμε... περισσότερα.


Πατέρας του ήταν ο Δημήτριος Τσιριμώκος που διετέλεσε βουλευτής από το 1865 ως το 1874.

Γιος του ήταν ο Ηλίας Τσιριμώκος, συν-ιδρυτής του ΕΑΜ, μέλος της Κυβέρνησης του βουνού κι επί σειρά ετών (από το 1950) μέλος του Κοινοβουλίου. Το 1965 διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας στη δεύτερη αποκαλούμενη κυβέρνηση των αποστατών.

Επίσης γιος του Ιωάννη Τσιριμώκου και αδελφός του Ηλία ήταν ο Θαλής που διετέλεσε βουλευτής το 1926 αλλά έφυγε νωρίς από τη ζωή (1939).

Ακολουθήστε μας στο Facebook


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά