1936: Τα τεχνάσματα τραυματισμών των ποδοσφαιριστών

Το θέμα που ανακαλύψαμε στην εφημερίδα ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ τον Ιανουάριο του 1936 έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Και πλάκα. Καθώς αποκαλύπτει το σκοπό δήθεν τραυματισμών των ποδοσφαιριστών στη διάρκεια των αγώνων. Ο ένας μάλιστα είναι κι ερωτικός!


Τέσσερις κατηγορίες, όπως αναφέρει η εφημερίδα. Και μετράμε έναν προς έναν.

Πρώτη, ο αληθινός τραυματισμός. Δύο παίκτες συγκρούονται και τραυματίζονται. Εδώ δε μπορείς να κάνεις τίποτα.

Δεύτερη κατηγορία, ο τραυματισμός για ξεκούραση. Αναφέρεται μάλιστα πρόσφατο περιστατικό στο Μιλάνο, σε αγώνα Ιταλίας- Ελλάδας. Ο Κουράντης έπεσε στο γήπεδο στο δεύτερο μέρος φωνάζοντας. Ο συμπαίκτης του, Τάκης Τριανταφύλλης που ήταν και γιατρός, έτρεξε κοντά του. «Κάνε τη δουλειά σου κι άσε με να ανασάνω λίγο» του φώναξε ο Κουράντης, ο οποίος είχε ταλαιπωρηθεί από το «σφυροκόπημα» των Ιταλών στο δεύτερο μέρος και προφασίστηκε τραυματισμό για να πάρει ανάσες.

Τρίτη περίπτωση, ο τραυματισμός για λόγους ευθιξίας. Όταν ένας παίκτης δεν απέδιδε καλά στο πρώτο μέρος ενός αγώνα, άκουσε στη διάρκεια της ανάπαυλας τον πρόεδρο ή τον έφορο να φωνάζει έξω από τα αποδυτήρια: «Πείτε του να τραυματιστεί. Μας έχει χαντακώσει». ‘Ετσι έκανε τον τραυματία και γινόταν αλλαγή!!

Τέταρτον. «Τραυματισμοί δια τον έρωτα ή δια την γκόμενα»! Το γράψαμε όπως ακριβώς και η εφημερίδα. Που περιγράφει τον ποδοσφαιριστή που έκανε ότι τραυματιζόταν και σφάδαζε προκειμένου να προκαλέσει τη συγκίνηση της κοπέλας του που τον παρακολουθούσε από την εξέδρα. Και η οποία μετά έσπευδε για φιλιά και χάδια.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά