1936: Πως ξόδευαν τα χρήματα οι μποξέρ

Η πυγμαχία ήταν το πιο δημοφιλές σπορ κατά τη δεκαετία του ΄30, παγκοσμίως. Μια επίσκεψη στις εφημερίδες της εποχής θα σας πείσει. Στην Ελλάδα για παράδειγμα, το πρωτοσέλιδο με θέμα πυγμαχία ήταν συχνό φαινόμενο. Πολύ συχνό…



Και βέβαια οι πρωτοπυγμάχοι κέρδιζαν του κόσμου τα χρήματα. Που όμως, με βάση το πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ της εφημερίδας ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (Ιανουάριος 1936) αρκετοί απ’ αυτούς τα έχαναν καθώς έκαναν πολύ κακή ζωή. Άλλοι βέβαια ήταν πανέξυπνοι και επένδυσαν σωστά.

Οπότε οι λεπτομέρειες που περιγράφονται είναι πολύ ενδιαφέρουσες.

Ο Τζακ Τζόνσον για παράδειγμα, του οποίου την ιστορία με την Κου-Κλουξ-Κλαν σας είχαμεαναφέρει σε παλαιότερη ανάρτηση, υπήρξε πανέξυπνος και προνοητικός. Το 1936,  σε ηλικία 58 ετών ζούσε άνετα και ειρηνικά στο Σικάγο χωρίς να του λείπει τίποτα. Μάλιστα συμμετείχε και στα αθλητικά σωματεία της περιοχής του και ήταν δημοτικός σύμβουλος.

Ο Κιντ Λεβίς, που είχε κερδίσει το εκπληκτικό ποσό των 500 χιλιάδων λιρών από τις νίκες του στα ρινγκ, είχε χάσει τα πάντα. Κι εργαζόταν ως σερβιτόρος στην Καλιφόρνια.

Ο Τζεν Τόνεϊ, αφού έκανε περιουσία από τις νίκες του αλλά κι ένα πλούσιο γάμο, αποφάσισε να κρεμάσει τα γάντια του. Επένδυσε σε επιχειρήσεις και το 1936 ήταν πάμπλουτος.

Ο Ζορζ Καρπαντιέ, Γάλλος πρωτοπυγμάχος είχε βγάλει πολλά χρήματα αλλά είχε ξοδέψει μεγάλο μέρος σε διασκεδάσεις. Δοκίμασε να γίνει ηθοποιός αλλά απέτυχε. Τελικά εκείνη την περίοδο είχε τη διεύθυνση ενός κοσμικού μπαρ στις Κάννες.

Ο Τζακ Ντέμσεϊ έκανε τις πιο εύστοχες επενδύσεις με τα χρήματά του. Και το 1936 ήταν ιδιοκτήτης ενός ουρανοξύστη στη Νέα Υόρκη.



Ο Πρίμο Καρνέρα και ο Μαξ Μπάερ το είχαν γυρίσει σε ηθοποιοί και πρωταγωνιστούσαν σε φιλμ. Όπως ανέφερε η εφημερίδα, αμφότεροι είχαν παντρευτεί ηθοποιούς και ήταν τρομερά φιλάργυροι! Δε ξόδευαν ούτε σεντ καθώς ήθελαν χρήματα για τα γεράματά τους.

Ο Σίκι, έφαγε όλη του την περιουσία διασκεδάζοντας με γυναίκες. Αφροαμερικάνος ο ίδιος, έπεσαν δίπλα του οι πονηρές λευκές και του… κατασπάραξαν τα χρήματα. Κατέληξε στα χέρια κάτι τύπων που τον γύριζαν από πόλη σε πόλη παρουσιάζοντάς τον ως «μαύρο Απόλλωνα». Τελικά βρέθηκε δολοφονημένος σε ένα υπόγειο.

Πολλοί από τους παλαιότερους μποξέρ εκλιπαρούσαν για δουλειά και προσλαμβάνονταν ως σωματοφύλακες ή θυρωροί λόγω της δύναμής τους. Επίσης τους χρησιμοποιούσαν για να… κανονίζουν τους κακοπληρωτές ή όσους πελάτες έκαναν φασαρία στα καμπαρέ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά