Το πρωτάθλημα μπάσκετ του 1937, ο θρίαβος του Πειραϊκού

Μέσα από την εφημερίδα ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, τον Ιανουάριο του 1937 βρήκαμε πολύ σημαντικές κι ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το Πρωτάθλημα Μπάσκετ Αθηνών, Πειραιώς και Προαστίων εκείνης της εποχής. Με αποτελέσματα αλλά και κάποιες φωτογραφίες

 


Παραπάνω βλέπετε μια θεαματική φάση (όπως αναφέρει η λεζάντα) ανάμεσα στον Πειραϊκό και το Παλαιό Φάληρο.

Παλαιότερα είχαμε κάνει κι άλλα αφιερώματα. Στο πρωτάθλημα μπάσκετ του 1928 αλλά και του1938. Υπήρχαν συνθέσεις και κάποιες άλλες σπάνιες πληροφορίες. Τώρα συμπληρώνουμε και την προαναφερόμενη διοργάνωση του 1937 που έγινε στο Ακαδημαϊκό Γυμναστήριο.

Όπως μπορείτε να δείτε στο ρεπορτάζ που ακολουθεί, στην τελική φάση πέρασαν ο Πανελλήνιος, το Παλαιό Φάληρο, ο Πειραϊκός και ο Πανιώνιος. Και ιδού τα αποτελέσματά τους.



Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον η αναμέτρηση του Πανελληνίου με τον Πανιώνιο καθώς δεν είχαν αγωνιστεί στα προκριματικά. Τη θεωρούσαν μέσα στα φαβορί την ομάδα του Πανιωνίου. Και όπως είδατε παραπάνω στα αποτελέσματα, επικράτησε 41-0 της ομάδας του Πανεπιστημίου.

Να η ομάδα του Πανιωνίου μαζί με κάποιους παίκτες του Πανεπιστημίου



Μόνο που όταν βρέθηκαν στην τελική φάση ο πανίσχυρος Πανελλήνιος επικράτησε με το ευρύ 35-19 ενώ το Παλαιό Φάληρο νίκησε τον Πειραϊκό με 32-24.



Παρακάτω βλέπετε τις συνθέσεις των ομάδων (επίσης ιστορικό κειμήλιο)



Όμως στον αγώνα για την πρώτη θέση έγινε η μεγάλη έκπληξη. Ο Πειραϊκός νίκησε 21-11 τον Πανελλήνιο και κατέκτησε τον τίτλο παίρνοντας μάλιστα το τρόπαιο από τον ΣΕΓΑΣ. Στην 3η θέση βρέθηκε η ομάδα του Πανιωνίου που νίκησε 36-21 το Παλαιό Φάληρο



Οι συνθέσεις (και πάλι)


Πρωταθλητής Αθηνών, Πειραιώς και Προαστείων για το 1937, λοιπόν, ο ιστορικός Πειραϊκός

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά