1938: «Ο Βικελίδης στην ΑΕΚ» και η διάψευση

Στις 13 Ιουλίου του 1938, η εφημερίδα ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ δημοσιεύει μια… καυτή είδηση: Ο Κλεάνθης Βικελίδης, το «Μακεδονικό Τανκ» φεύγει από τον Άρη και μεταγράφεται στην ΑΕΚ! Τελικά ο αδερφός του, αποκαθιστά την αλήθεια.



Ενδιαφέρον έχει το ρεπορτάζ που αναφέρουμε το οποίο άρχισε κάπως έτσι: Η εφημερίδα ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ γράφει την καυτή είδηση: «Ο Βικελίδης εγγράφεται κατόπιν ελευθέρας μεταγραφής στην Ένωσιν Κωνσταντινουπόλεως. Η ΑΕΚ του εξησφάλισεν εργασίαν και τον εγκαθιστά εις Αθήνας»!



Υπάρχει όμως και συνέχεια στο ρεπορτάζ. Ο Κλεάνθης Βικελίδης εμφανίζεται να βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη χωρίς καμία εργασία. Μέχρι πρότινος ήταν φοιτητής αλλά οικονομικοί και αθλητικοί λόγοι τον ανάγκασαν να αποχωρήσει και να αναζητήσει εργασία. Και βέβαια να συνεχίσει να αγωνίζεται με τον Άρη. Όμως όλες του οι προσπάθειες να βρει δουλειά στην Θεσσαλονίκη ναυάγησαν.

Θα θυμάστε πρόσφατα ότι σας είχαμε παρουσιάσει ένα αφιέρωμα για τα επαγγέλματα των ποδοσφαιριστών εκείνη την εποχή. Δεν ήταν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Μπορείτε να το θυμηθείτε ΕΔΩ.

Όμως το ρεπορτάζ της εφημερίδας δε μένει στο βιοποριστικό. Παρουσιάζει τον Κλεάνθη Βικελίδη ως απογοητευμένο από την πορεία του Άρη. «Απεγοητεύθη κατόπιν των αλλεπαλλήλων ατυχιών της ομάδος του. Μόνος, χωρίς συμπαραστάτας, ο μεγάλος Έλλην παίκτης ηγωνίζετο υπερανθρώπως δια να τιμήσει τα χρώματα της ομάδος του. Κι επανειλημμένως οι θεαταία των γηπέδων συνεκινήθησαν μέχρι δακρύων όταν έβλεπαν τον ασυγκράτητον παίκτην να κατέρχεται μόνος παρασύρων τους πάντας και τα πάντα δια να παραβιάσει την αντίπαλον εστίαν»



Η συνέχεια έχει ως εξής: Ο Κώστας Βικελίδης, αδερφός του Κλεάνθη, επικοινώνησε με την εφημερίδα. Και διέψευσε τα σενάρια μεταγραφής του αδερφού του, στην ΑΕΚ ή οπουδήποτε αλλού.

«Δεν πρόκειται να μεταγραφεί ούτε στην ΑΕΚ, ούτε στον Ολυμπιακό» τόνισε ο Κώστας Βικελίδης. Επίσης αναφέρεται και άφιξη στην Θεσσαλονίκη του προέδρου της ρουμάνικης Βένους, κ.Ελαντέσκου ο οποίος κατέθεσε πρόταση στον Κλεάνθη Βικελίδη. Που επίσης την αρνήθηκε.



Θυμηθείτε ΕΔΩ ένα παλαιότερο θέμα για τον Κλεάνθη Βικελίδη

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά