1935: Οι Ελληνίδες ηθοποιοί επιλέγουν γαμπρό αθλητή!

«Θα θέλατε να παντρευτείτε ένα αθλητή και αν ναι ποιόν θα προτιμούσατε;». Αυτή την ερώτηση έκανε ο ρεπόρτερ της εφημερίδας ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΜΕΡΑ τον Μάρτιο του 1935, τις πρωταγωνίστριες του θεάτρου της εποχής. Ωραίο θέμα δε συμφωνείτε; Για να δούμε τις απαντήσεις τους.

 


Πρώτη στάση, λοιπόν στο «Μόντιαλ» του Μακέδου. Κι εκεί βρίσκουν τη νεαρά τότε Άννα Καλουτά, μαζί με την αδερφή της Μαρία. Παρεμπιπτόντως για τα «Καλουτάκια» είχαμε γράψει ένα ωραίο θέμα παλαιότερα και μπορείτε να το διαβάσετε με ένα κλικ ΕΔΩ

-Δις Άννα, αν επρόκειτο να παντρευτείτε (σ.σ κοκκινίζει) έναν αθλητή, ποιόν θα προτιμούσατε;

Η ηθοποιός αιφνιδιάστηκε γιατί δεν περίμενε την ερώτηση. «Μήπως ξέρω να σας πω; Θα προτιμούσα όμως έναν που δεν είναι τακτικός θεατής. Τον Τζιμ Λόντο»!

Για το τι σήμαινε «Τζιμ Λόντος» στη δεκαετία του ’30 μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ. Και θα καταλάβετε πόσο περιζήτητος γαμπρός θα μπορούσε να είναι.

-Μόνο ο Λόντος είναι τόσο δυνατός που θα της ταίριαζε. Η Άννα μας λιώνει όλες

Ήταν η Μαρία, η αδερφή της που πετάχτηκε από την άλλη γωνία στο καμαρίνι. Ο ρεπόρτερ παίρνει θάρρος και ρωτάει κι εκείνη για την προτίμησή της.

-Δεν έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους αθλητές. Φαντάζεσαι να πάρω πυγμάχο και να με σπάει στο ξύλο; Θα το σκεφτώ και θα σας πω.

Διπλωματική απάντηση για να αποφύγει την ερώτηση.

Η Ζαζά Μπριλλάντη (από τις κορυφαίες Ελληνίδες ηθοποιούς του μουσικού θεάτρου) παίρνει σειρά για να απαντήσει.

-Τον Μπεναρδή, απαντά. Αλλά σπεύδει να φωνάξει: «Έκαμα λάθος. Τον Μάντικα, είναι το είδωλό μου. Έχει σώμα σαν τον Βαϊσμίλερ και είναι σπουδαίο παιδί. Όταν πηδάει τα εμπόδια, έχει ένα στυλ…Σαν την Παύλοβα».

Και ο ρεπόρτερ πηγαίνει προς την Λιλή Κοντόνη. Ηθοποιός και χορεύτροια της εποχής. Η οποία ταυτίζεται με την Άννα Καλουτά.

-Θα προτιμούσα έναν άνδρα σαν τον Τζιμ Λόντο. Είναι τέλειος. Και προ παντός άνδρας γιατί…

(Το ρεπορτάζ σταματάει εκεί. Διότι όπως γράφει ο συντάκτης «μπαίνει κόκκινη μελάνη»)

Και συνεχίζεται η… έρευνα στο θέατρο «Αλάμπρα». Με πρώτη την χορεύτρια Δόρα Βος. Η οποία ενώ αρνείται να απαντήσει τους λέει για κάποιο… μελαχρινό αθλητή, πριν απομακρυνθεί γελώντας.

Μια νεαρά ηθοποιός, η Καρμίνα απαντά: «Δεν παντρεύομαι αν δεν αγαπήσω. Άλλωστε οι αθλητές δε μου αρέσουν. Έχω γνωρίσει τον Μάντικα αλλά δεν τον παντρεύομαι. Προτιμώ να με σκοτώσουν παρά να πάρω αθλητή».

Τοτε φτάνουν οι Τούλα Δράκου και η Νίτσα Φιλοσόφου. Η δεύτερη είναι η μητέρα τουηθοποιού, Γιώργου Κωνσταντίνου.

-Δεν παντρεύομαι δημοσιογράφους, ηθοποιούς και αθλητές και ειδικά δημοσιογράφους. Σε ό,τι αφορά στους αθλητές, επειδή είμαι κι εγώ νευρική, θα σκοτωθούμε. Πάντως κάποτε μου άρεσε ο Γιώργος Ανδριανόπουλος. Δεν τον γνώρισα ποτέ…

Έτσι είπε η κυρία Δράκου. Η κυρία Φιλοσόφου ήταν ήδη παντρεμένη με τον τενόρο Μιχάλη Κωνσταντίνου κι απάντησε το εξής:

-Μη με ρωτάτε, είμαι ήδη παντρεμένη. Ο αθλητισμός δε μου αρέσει. Μια φορά είδα τον Λόντο στο Στάδιο κι ομολογώ ότι ενθουσιάστηκα. Όμως δεν θα παντρευόμουν αθλητή.

Και τελικά φτάνουν στην Κούλα Γκιουζέπε. Μεγάλη φίλαθλος αλλά κι εκείνη τους άφησε ξερούς. Παρεμπιπτόντως, ο Γκιουζέπε, εκπροσωπώντας τον Παναθηναϊκό είχε πρωταγωνιστήσει το 1928 στον πρώτο αγώνα μποξ μεταξύ γυναικών. Μπορείτε να διαβάσετε την ιστορία με ένα κλικ ΕΔΩ.

Η φίλαθλος Γκιουζέπε όμως, τους αιφνιδίασε.

«Ξέρετε πόσο αγαπώ τον αθλητισμό και τους αθλητές αλλά για σύζυγο δεν θα έπαιρνα αθλητή. Διαβάζω τις εφημερίδες, παρακολουθώ την αθλητική κίνηση αλλά δεν πρόκειται να παντρευτώ. Αν το αποφάσιζα δεν θα έπαιρνα αθλητή ή ηθοποιό. Εκτιμώ τους συναδέλφους μου αλλά όχι για συζύγους»

Ωραία έρευνα

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά