Λεωνίδας Ανδριανόπουλος (1936): «Σταματάω για να μη μείνω ανάπηρος»

Σε ηλικία μόλις 24 ετών, ο Βενιαμίν της οικογένειας Ανδριανόπουλου που έγραψε μεγάλη ιστορία στον Ολυμπιακό, αποφασίζει να αποχαιρετήσει την ενεργό δράση. Ο Λεωνίδας αποχωρεί και ο Ολυμπιακός μένει… χωρίς Ανδριανόπουλο.



Βρισκόμαστε στις 8 Φεβρουαρίου του 1936 και ο ρεπόρτερ της εφημερίδας ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ανακαλύπτει στο γήπεδο του Ρουφ τον Λεωνίδα Ανδριανόπουλο. Που μόλις έχει εγκαταλείψει, σε πολύ νεαρή ηλικία την ενεργό δράση.

Ο διάλογος που περιγράφεται είναι αποκαλυπτικός

-Δεν θα ξαναπαίξεις Λεωνίδα, φουτ-μπολ;

-Μωρέ ούτε λάινσμαν…

-Μα γιατί;

-Μα είναι να ρωτάς ρε φίλε; Για να μη μείνω ανάπηρος!

Η εφημερίδα παίρνει την τελευταία του κουβέντα για να προχωρήσει το ρεπορτάζ της. Κι αποκαλύπτει ότι ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος σ’ έναν αγώνα προτίμησε να τραυματιστεί σοβαρά και να μείνει 2 μήνες στο κρεβάτι παρά να χτυπήσει στο κεφάλι έναν αντίπαλό του!

«Και πράγματι, ο Λεωνίδας κατέχει το ρεκόρ των τραυματισμών. Σαράντα κι απάνω φορές τραυματίστηκε στα πόδια, στα χέρια, στη μέση, στη ραχοκοκκαλιά, στο λαιμό, στο στήθος, παντού τέλος πάντων. Σε συγκρούσεις, σε σουτ, σε μαρκάρισμα με τον γκολκίπερ. Οι φίλαθλοι θα θυμούνται ασφαλώς το ανατριχιαστικό εκείνο τρακάρισμα στο στύλο των γκολπόστ του Παναθηναϊκού για να αποφύγει μια σύγκρουση με τον Σκλαβούνο.

Ο Λεωνίδας θυελλώδης, με τη μπάλα στα πόδια, ορμούσε να τινάξει τη βολίδα του σουτ.

Ο Σκλαβούνος χωρίς να λογαριάζει την ορμή του Λεωνίδα, έπεσε με μονοκόμματο πλονζόν. Δύο μέτρα προτού επέλθει το μοιραίο, δύο μέτρα δηλαδή μακριά από το βαρύ λασπωμένο άρβυλλο του Λεωνίδα.

Ο Λέων όμως σε δέκατα του δευτερολέπτου αντιλήφθηκε τι θανάσιμο κίνδυνο διέτρεχε ο Σκλαβούνος. Κι ο ευγενής, αλτρουιστής και ιπποτικός Λέων αντί να επιτύχει γκολ συντρίβοντας το κεφάλι του Σκλαβούνου, προτίμησε να εφαρμόσει με όλη τη φόρα στο στύλο.

Φυσικά οι συνεπειες του ιπποτισμού του ήταν οδυνηρές. Τον έλουσαν τα αίματα. Τραυματίστηκε σοβαρά κι έμεινε δύο μήνες στο κρεββάτι.

Λίγες μέρες πριν το παρόν ρεπορτάζ είχε τραυματιστεί και είχε μείνει 20 ημέρες στο κρεβάτι.

Στο αριστερό του πόδι από το γόνατο κι επάνω είχε ένα βαθύ τραύμα, μια επουλωμένη μεγάλη πληγή. Η μέση του, μπαλωμένη. Τα πλευρά του, αγνώριστα!!!»

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά