1935: Πρόκληση στον Λούη για τη… φουστανέλα του Χίτλερ!

Χριστούγεννα του 1935 και λίγο μετά τη διεξαγωγή του αγώνα δρόμου «Γύρος των Αθηνών» ένας ηλικιωμένος, ο γερο-Πασσαλής προκάλεσε τον Σπύρο Λούη σε αγώνα 190 χιλιομέτρων. Ο νικητής θα παρέδιδε στον Αδόλφο Χίτλερ τη φουστανέλα, στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Βερολίνου το 1936.



Ο 65χρονος Πασσαλής προκάλεσε τον 61χρονο Λούη! «Και γιατί να μην τον προκαλέσω; Τον περνώ πέντε χρόνια στην ηλικία και δε μπορεί παρά να δεχθεί. Θα τρέξουμε μια κούρσα δέκα χιλιομέτρων και οποίος νικήσει θα πάει στο Βερολίνο με το αεροπλάνο» δήλωσε ο γερο-Πασσαλής.

Ο παλαίμαχος από τα Τρίκαλα, φορώντας όλα του τα παράσημα δε σήκωνε κουβέντα αφού μάλιστα είχε τρέξει και στον «Γύρο της Αθήνας» εκείνες τις μέρες. «Κι εγώ πως έτρεξα, τρελός ήμουν; Όχι φυσικά, έχω παιδιά, παντρεμένα κι ελεύθερα. Επιστρέφω στο χωριό μου. Αν δεχτεί ο Λούης, που σέβομαι, θα επιστρέψω στην Αθήνα για να τρέξω»!

Με βάση την πρόκληση του γερο-Πασσαλή, ο νικητής θα μετέφερε τη φουστανέλα που θα δινόταν δώρο στον Αφόλφο Χίτλερ και θα του την παρέδιδε.

Πάντως με δεδομένο ότι λίγους μήνες αργότερα ήταν ο Σπύρος Λούης στην τελετή έναρξης στο Βερολίνο, προφανώς και δεν αποδέχθηκε την πρόκληση του γερο-Πασσαλή.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά