1929: Το απαράδεκτο οδικό δίκτυο Κολωνού- Ομόνοιας!

Το λεωφορείο ξεκινούσε από την Ομόνοια, κατέβαινε την Αγίου Κωνσταντίνου, έφτανε στον σιδηροδρομικό σταθμό κι έμπαινε στον Κολωνό. Έτος 1929... Η διαδρομή ακόμα και για τότε ακούγεται άνετη κι εύκολη. Δεν ήταν. Τα αυτοκίνητα βυθίζονταν στη λάσπη, οι δρόμοι ήταν αξιοθρήνητοι και οι περαστικοί... χτυπούσαν!


Και όχι μόνο αυτό... Στην προσπάθειά τους να βρουν κάποιον υπεύθυνο οι οδηγοί των λεωφορείων, αισθάνονταν... μπαλάκια του τένις. Ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ.Πάτσης, δήλωνε αναρμόδιος. Ο ένας τους έστελνε στον άλλον. Μέχρι που αποφάσισαν οι οδηγοί της γραμμής να κάνουν απεργία μήπως κι αποφάσιζε κάποιος να δει σοβαρά το (όντως σοβαρό) ζήτημα.


Μετά απ' αυτόν τον απόλυτα κατατοπιστικό πρόλογο που μας έδωσε μια εικόνα της κατάστασης, μπορούμε να περάσουμε σε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες.


Τέτοια χάλια που λέτε... Φανταστείτε όλη αυτή την κατάσταση που περιγράφεται. Κι έτσι θα μπορέσετε κι εσείς (όπως κι εμείς) να φέρουμε στο μυαλό μας την ταλαιπωρία του κόσμου.

Οι κακόμοιροι οδηγοί πήγαν στον Δήμαρχο... Τίποτα.


Καθ' υπόδειξη του Δημάρχου πήγαν στον Υπουργό Συγκοινωνίας. Απ' εκεί παραπέμφθηκαν αλλού. Κι αφού ο ένας τους έστελνε στον άλλον, μαντέψτε που κατέληξε πάλι το θέμα...


Ναι καλά διαβάσατε... Πάλι στον Δήμαρχο κατέληξε (Αθάνατη Ελλάδα)...

Πηγή: Εφημερίδα "Ακρόπολις" (Μάρτιος 1929)

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά