Αύγουστος 1930: Ένα ακόμα ερωτικό δράμα στο Μεταξουργείο

Γάμοι, διαζύγια, έρωτες... Κι ακολούθως σκηνές ζηλοτυπίας με αφορμή την άστατη ζωή του συζύγου. Και στο τέλος ένα περίστροφο να βάζει τίτλους τέλους σε μια τραγική ιστορία στην Αθήνα της δεκαετίας του '30. Στο Μεταξουργείο πάντως όλοι έλεγαν "ηρωίδα" τη γυναίκα που δολοφόνησε το σύζυγό της.


Στην παραπάνω φωτογραφία εικονίζεται η Γεωργία, που δεν άντεξε τη συμπεριφορά του (δεύτερου) συζύγου της, Τηλέμαχου κι έβαλε ένα τέλος. Μαζί και το ένα από τα δύο παιδιά τους, ο Νικόλαος. Η ιστορία που θα σας περιγράψουμε και την οποία ανιχνεύσαμε στην εφημερίδα "Βραδυνή" τον Αύγουστο του 1930 έχει πολλά στοιχεία που προκαλούσαν το λαϊκό αίσθημα της εποχής: Έρωτες, διαζύγια, απειλές για αυτοκτονία, πάθη και στο τέλος δολοφονία. Ας δούμε όμως πως άρχισαν όλα.

Όπως θα δείτε η 26χρονη Γεωργία, ήταν παντρεμένη και μάλιστα από έρωτα αλλά η απουσία του συζύγου της στο μέτωπο του πολέμου, την έκανε... ευάλωτη απέναντι στον 42χρονο Τηλέμαχο που τη ζήτησε άμεσα σε γάμο. Και μάλιστα απείλησε να αυτοκτονήσει!!!


Η ζωή συνεχίστηκε. Ο σύζυγος, που στο μεταξύ είχε βρει και άλλη σύντροφο δεν αρνήθηκε το διαζύγιο. Η διαδικασία προχώρησε και η Γεωργία βρέθηκε κοντά στον ερωτευμένο Τηλέμαχο.

Κι ενώ αρχικά ζούσαν όμορφα και αρμονικά (είχαν μάλιστα και δύο παιδιά, ένα αγοράκι κι ένα κοριτσάκι) ξαφνικά τα πράγματα άλλαξαν. Η Γεωργία κατάλαβε ότι ο Τηλέμαχος είχε κι άλλες ερωτικές σχέσεις και στην Βαρυμπόμπη τον έπιασε επ' αυτοφώρω με την Μαγδαληνή, ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής 


Ο Τηλέμαχος αποφάσισε να φύγει από το σπίτι και να συζήσει με την Μαγδαληνή. Η Γεωργία του ζήτησε να της γράψει το σπίτι, εκείνος όμως αρνήθηκε και της είπε ότι θα της έδινε ένα ποσό καθημερινά ώστε να ζουν άνετα με τα παιδιά.


Και φτάνουμε στο δράμα. Ο Τηλέμαχος πήγε στο σπίτι για να πάρει εσώρουχα αλλά η Γεωργία αντέδρασε και αρνήθηκε να του τα δώσει, υπενθυμίζοντάς του τις υποχρεώσεις απέναντι στα παιδιά του. Εκεί ήταν και ο αδερφός της. Ο Τηλέμαχος άρπαξε ένα ψαλίδι... Και το δράμα ολοκληρώθηκε.


Η Γεωργία, όπως διαβάσατε... ανακουφίστηκε από το εγκλημα. Ο σύζυγός της έπεσε νεκρός. Η ίδια είπε στην αστυνομία ότι πυροβόλησε εναντίον του επειδή νόμιζε ότι εκείνος είχε σκοτώσει τον αδερφό της.


Υπάρχει όμως και συνέχεια. Η Γεωργία είπε για το σύζυγό της και το δράμα που περνούσε μαζί του. Και μπορείτε να καταλάβετε πολλά (όχι βέβαια ότι επιτρέπεται ή δικαιολογείται να αφαιρείται η ζωή ενός ανθρώπου, ανεξάρτητα από το τι έχει κάνει).


Οι γείτονες, μάλιστα, έδωσαν και άλλη διάσταση. Ότι αρχικά στην οικογένεια του Τηλέμαχου δεν συμπαθούσαν καθόλου την Γεωργία καθώς την θεωρούσαν γυναίκα... χαλαρών ηθών. Στην πορεία κατάλαβαν ότι ήταν μια εξαιρετική γυναίκα και σύζυγος και έπαιρναν το μέρος της στις διενέξεις, προσπαθώντας μάλιστα να συμβιβάσουν την κατάσταση.


Πηγή: Εφημερίδα "Βραδυνή" (Αύγουστος 1930)

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά