Ιούλιος 1930: Όταν απομακρύνθηκαν οι παράγκες από την οδό Αθηνάς!

Βρισκόμαστε στο 1930. Μήνας Ιούλιος. Οι εφημερίδες της εποχής αναγγέλλουν με υπερηφάνεια ότι ο κεντρική οδός Αθηνάς, άρχισε να αλλάζει όψη. Και να ομορφαίνει. Κι αυτό γιατί απομακρύνθηκαν οι παράγκες που βρίσκονταν κατά μήκος της καθώς κάλυπταν όλη τη διαδρομή από την Ομόνοια ως το Μοναστηράκι.


Ας αφήσουμε όμως αυτό το πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ να "μιλήσει" από μόνο του ώστε να μπορέσουμε να σχηματίσουμε στο μυαλό μας, εικόνες της εποχής.


Βεβαίως κάθε τέτοια... επαναστατική ενέργεια δεν αφήνει τους πάντες ευχαριστημένους. Γι' αυτό και υπήρξαν πολλά παράπονα.


Και βέβαια κάμποσοι δεν έμειναν μόνο στα παράπονα καθώς εντελώς αυθαίρετα τοποθέτησαν μόνοι τους τις παράγκες τους εκεί που ήθελαν.


Κι αυτό προκάλεσε την αντίδραση της Αστυνομίας, όμως λύση δε φαινόταν πουθενά στον ορίζοντα. Οι παραπηγματούχοι διαμαρτύρονταν.


Και το ρεπορτάζ κλείνει με κάποιες σημαντικές πληροφορίες ακόμα σχετικά με τα τέσσερα παραπήγματα που έμειναν στην οδό Αθηνάς αλλά και τα δέκα που είχαν παραμείνει στην οδό Ακαδημίας.


Πηγή: Εφημερίδα "Βραδυνή" (1930)

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά