Αθήνα 1929: Ο κωφάλαλος άνδρας ήταν γυναίκα

Η Βάια Καρκατζιόλα ήταν μια 33χρονη κωφάλαλη γυναίκα που περιφερόταν στους δρόμους της Αθήνας με το μόλις 10 ημερών βρέφος της. Ήταν καρπός ενός έρωτα εκτός γάμου. Λεπτομέρεια: Όταν την συνέλαβαν οι αστυνομικοί, τον Ιούνιο του 1929,  ήταν ντυμένη άντρας. Και παρίστανε τον άντρα.


Αυτή η παράξενη ιστορία που μοιάζει με την... περίφημη ιστορία του Συνταγματάρχη Πάρκερ που τελικά ήταν Ίρμα Βάλερι Σμιθ προκάλεσε τον Τύπο της εποχής να αφιερώσει μεγάλο χώρο. Βεβαίως παρότι δεν δίνεται εξήγηση μπορούμε να υποθέσουμε ότι η δύστυχη γυναίκα έφυγε από το χωριό της για το... σκάνδαλο του εξώγαμου παιδιού. Κωφάλαλη, μόνη πλέον και άφραγκη, αναγκάστηκε να κάνει τον άντρα για να περνάει απαρατήρητη.


Όταν την συνέλαβαν οι αστυνομικοί, που τη... γλίτωσαν κιόλας καθώς ήταν αγκαλιά με το βρέφος της και παραλίγο να τους σκότωναν τα αυτοκίνητα, η Βάια είχε επάνω της κάποια έγγραφα. Από τον ιερέα και τον πρόεδρο της κοινότητας.


Μάλιστα όταν στο αστυνομικό τμήμα πήγαν να τις κάνουν σωματική έρευνα, η Βάια που ήταν ντυμένη και παρίστανε τον άνδρα, προσπαθούσε με μηνύματα να τους αποτρέψει. Όταν έγινε η έρευνα, ανακαλύφθηκε ότι ήταν γυναίκα.



Τι να πεις μετά από τέτοιες ιστορίες...

Πηγή: Εφημερίδα "Ακρόπολις" (Ιούνιος 1929)

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά