Αθήνα 1929: Η άφιξη του πρώτου πλαστικού χειρούργου!

Κατά την τελευταία χρονιά της δεκαετίας του '20 και συγκεκριμένα το 1929, η έννοια "πλαστικός χειρούργος" δεν ήταν διαδεδομένη. Εκείνη τη χρονιά έφτασε στην Αθήνα, ο πρώτος! Που ήταν μάλιστα Έλληνας που επί σειρά ετών είχε εργαστεί στο πλευρό του Γάλλου Ντερφουμαντέλ. Ενός από τους τρεις επιστήμονες (οι άλλοι δύο όταν ο Μορεστάν και ο Σεμπιλιό) που μετά το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου είχαν αναλάβει να "εξαφανίσουν" τα... ίχνη από τους τραυματίες.


Η εφημερίδα παρουσίασε και πειστήρια της άριστης δουλειάς που έκανε η πλαστική χειρουργική. Με αυτή τη φωτογραφία και τη μεταμόρφωση ενός κυρίου που δεν του άρεσε η μύτη του. Άλλωστε το ρεπορτάζ κάπως έτσι άρχισε: "Μυταράδες τέλος, πλέον"!!!


Ας δούμε όμως τι είπε στην εφημερίδα ο γιατρός κ.Χρυσικός ο άνθρωπος που... θα καταργούσε τους μυταράδες, όπως έλεγε το ρεπορτάζ.

Το πρώτο που εξήγησε ήταν η "επανάσταση" της πλαστικής χειρουργικής μετά το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου


Στη συνέχεια αναφέρονται ακόμα πιο ενδιαφέροντα πράγματα. Όπως για παράδειγμα το πως διορθώνεται μια κακοσχηματισμένη μύρη αλλά και πως ανορθώνεται το πεσμένο γυναικείο στήθος για να φαίνεται πάντα όμορφο και νεανικό (από τότε γίνονταν αυτά)



Αυτές οι ομορφιές συνέβαιναν πριν από 91 χρόνια!

Πηγή: Εφημερίδα "Ακρόπολις" (28 Ιανουαρίου 1929)

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά