1929: Η Αθήνα συζητά για τη γέννηση τετραδύμων!

Πριν από 91 χρόνια, στην Αθήνα είχε γίνει μεγάλο θέμα συζήτησης η γέννηση τετράδυμων στο "Ζάννειον Δημοτικόν Νοσοκομείων Πειραιώς". Η Βασιλική Φιταλιδάκη, Κρητικιά, που έμενε επί μια 20ετία στην πρωτεύουσα είχε φέρει στον κόσμο τα τέσσερα πανέμορφα μωρά. Και όλοι αντιμετώπιζαν αυτό το χαρμόσυνο γεγονός, την υπέροχη είδηση με μεγάλη έκπληξη. Δεν ήταν ούτε και είναι συνηθισμένο φαινόμενο τα τετράδυμα.


Όταν κυκλοφόρησε η είδηση, οι περισσότεροι πίστεψαν ότι επρόκειτο περί υπερβολής. Ότι ήταν μια από τις φήμες που τόσο εύκολα έβγαιναν εκείνη την εποχή. Ο ρεπόρτερ της εφημερίδας "Ακρόπολις" αποφάσισε να μεταβεί ο ίδιος στην κλινική προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την αλήθεια. Και όντως, η υγιέστατη Βασιλική είχε φέρει στον κόσμο τέσσερα υγιέστατα παιδιά. Τα οποία όπως βλέπετε στη φωτογραφία, καμάρωνε στην αγκαλιά της.


Δηλαδή ο ευτυχής μητέρα είχε γεννήσει τα παιδιά της ανήμερα της εθνικής μας εορτής (25η Μαρτίου το 1929). Με το σύζυγό της είχαν ήδη άλλα πέντε παιδιά (σύνολο 9). Άλλα δύο που είχαν δεν κατάφεραν να επιζήσουν.

Ας διαβάσουμε όμως και την περιγραφή στα τέσσερα αγοράκια (ναι, όλα αγοράκια ήταν)


Και καταλήγουμε με κάποια πολύ χρήσιμα κι ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεια


Πηγή: Εφημερίδα "Ακρόπολις" (26 Μαρτίου 1929)

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά