Οδός Ιπποκράτους, 1931: Τον σκότωσε για διαφορά τριών δραχμών!!!

Η συγκεκριμένη ιστορία στην Αθήνα της δεκαετίας του '30, είναι κάπως διαφορετική από τις άλλες. Συγκεκριμένα, σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Βραδυνή" τον Οκτώβριο του 1931 διαβάσαμε για έναν... παράξενο άνθρωπο, ιδιοκτήτη καφενείου στην οδό Ιπποκράτους, που έγινε εγκληματίας για διαφορά... τριών δραχμών. 


Στη φωτογραφία βλέπετε τον δράστη, Ν.Κόκορη. Έναν πολύ περίεργο τύπο, που προκαλούσε διαρκώς προβλήματα στο καφενείο του, τσακωνόταν με όλο τον κόσμο ενώ τιμώρησε τη γάτα του με φρικιαστικό τρόπο: Την αποκεφάλισε!!!


Όπως καταλάβατε και από τον τίτλο της εφημερίδας, ο Κόκορης δεν ήταν καλά στα μυαλά του. Κι αυτό θα το καταλάβετε στην πορεία του ρεπορτάζ όπου γίνεται αναφορά στην ιδιοσυγκρασία του αλλά και στη ροπή προς το έγκλημα.


Από τα παραπάνω μπορείτε να καταλάβετε τι είδους άνθρωπος ήταν ο Κόκορης. Κι ακολουθούν ακόμα περισσότερα στοιχεία για την προβληματική συμπεριφορά του. Οι πελάτες του απομακρύνονταν ενώ ακόμα και οι υπάλληλοι της εφορίας όπου βρισκόταν το καφενείο του, έπαιρναν καφέ από αλλού. Και ο ίδιος τους απείλησε με περίστροφο (!) ώστε να μην πηγαίνουν σε άλλο καφενείο. Μιλάμε για περίπτωση!!!


Γιατί σκότωσε τον Ζαφειρόπουλο; Ιδού... Για τρεις δραχμές. Επειδή ενώ ο Ζαφειρόπουλος είχε πληρώσει ήδη τα δύο γλυκά που είχε παραγγείλει, ο Κόκορης του ζήτησε να τα ξαναπληρώσει. Τέτοια πράγματα


Πηγή: Εφημερίδα "Βραδυνή" (Οκτώβριος 1931)

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά