Θεσσαλονίκη, 1931: Αποπειράθηκαν ν' αυτοκτονήσουν επειδή αγαπούσαν τον ίδιο άντρα

Ένα... περίεργο ερωτικό τρίγωνο που είχε αναπτυχθεί στην Θεσσαλονίκη του 1931, λίγο έλειψε να οδηγήσει σε τραγωδία δύο 17χρονες φίλες που μοιράζονταν τον ίδιο άντρα, αλλά έπεσαν σε βαθιά κατάθλιψη όταν αντιλήφθηκαν ότι δεν μπορούσε να προχωρήσει αυτή η κατάσταση.



Και οι δύο, λοιπόν, ήταν 17 ετών τότε. Και είχαν μπλέξει σε μια περίεργη κατάσταση, που δημιουργούσε σκάνδαλο μεν αλλά και σε αδιέξοδο τις δικές τους επιλογές. Και κάπως έτσι κόντεψε να γίνει το μοιραίο. Ο Τύπος της εποχής έδινε ξεκάθαρα την εικόνα αυτής της περίεργης όσο και θλιβερής περιπέτειας.


Συναντήθηκαν λοιπόν το βράδυ στο διαμέρισμα της μιας κοπέλας και πήραν δηλητήριο (ακάθαρτο πετρέλαιο) για ν΄αυτοκτονήσουν. Οι φωνές τους όμως ξεσήκωσαν τους γείτονες που έσπευσαν και τις είδαν ξαπλωμένες στο πάτωμα να βγάζουν αφρούς από το στόμα.


Στο κομοδίνο βρέθηκε και το σημείωμα που άφησε μια από τις δύο κοπέλες (η Μαργαρίτα) που είχε και ένα ποίημα. Απευθυνόταν στον Γιώργο... Η Ελένη είχε προτιμήσει τη σιωπή.


Οι δύο κοπέλες εισήχθησαν στην κλινική και τις πρόλαβαν. Μόνο που δεν θέλησαν να πουν κουβέντα για την πράξη τους αλλά και για τους λόγους που οδηγήθηκαν στο... κατώφλι του θανάτου.

Όμως το ρεπορτάζ "έτρεχε" και οι διαπιστώσεις έγιναν. Ιδού.


Πάντως οι δύο νέες κοπέλες, που ευτυχώς έγιναν καλά και δεν υπέστησαν ανεπανόρθωτη ζημιά, παρουσιάστηκαν μετανιωμένες για την ακραία ενέργειά τους. Σε τέτοιο βαθμό ώστε... ξέχασαν και τον Γιώργο.


Τέτοια πράγματα που λέτε συνέβαιναν στην Θεσσαλονίκη του 1931

Πηγή: Εφημερίδα "Ελεύθερος Άνθρωπος" (1931)

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά