Δεκαετία '30: Πως δούλευαν οι αμαξάδες όταν εκτοπίστηκαν από τα αυτοκίνητα

Βρισκόμαστε στην δεκαετία του '30. Ο κόσμος έχει αρχίζει κι αλλάζει. Πάει πιο γρήγορα. Και κάπως έτσι τα παραδοσιακά και ρομαντικά μέσα, γίνονται γραφική ανάμνηση. Η άμαξα υπάρχει για να... υπάρχει! Το αυτοκίνητο την έχει εκτοπίσει. Πως τα κατάφερναν όμως οι αμαξάδες να επιβιώνουν εκείνη την κρίσιμη περίοδο; Το ρεπορτάζ είναι κατατοπιστικό



Πως τα κατάφερναν αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν να τα βγάζουν πέρα όταν η πρόοδος τους είχε παραμερίσει; Είχαν κάποια τυχερά... Όπως τα "ζουρ-φιξ" δηλαδή οι προκαθορισμένες συναντήσεις σε σπίτια ή σε άλλα μέρη που τους εξασφάλιζαν χρυσές δουλειές.



Διαβάσατε ότι από Αύγουστο ως Οκτώβριο, οι άμαξες έκαναν χρυσές δουλειές. Ξέρετε γιατί; Πολύ απλά ήταν η περίοδος των μετακομίσεων και με δύο άμαξες ερχόταν πολύ πιο φτηνά σε εκείνους που μετακόμιζαν.


Υπήρξε ένας ακόμα τρόπος για να βγάλουν λεφτά οι αμαξάδες στην περίοδο της "έκρηξης" του αυτοκινήτου. Η εποχή του τρύγου!!! Που από Αύγουστο ως Νοέμβριο (και ειδικά τον Σεπτέμβριο όπως γράφεται) είχαν πολλή δουλειά.


Κάπως έτσι οι άμαξες που κυριαρχούσαν πριν από μερικά χρόνια, προσπαθούσαν να επιβιώσουν απέναντι στην πρόοδο και την ταχύτητα. Πλέον αποτελούν παλιές, γραφικές, όμορφες και ρομαντικές εικόνες μιας άλλης εποχής.


Το λέει και η λεζάντα...

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ζήσαμε! Απάντηση σε τοποθέτησή μας που δεν είχαν δημοσιεύσει!

Τέσσερα χρόνια σπάμε τα πόδια και τα μούτρα μας

Μάθε την ιστορία της πόλης σου για να την αγαπήσεις και να συμμετέχεις στα κοινά